фирми продукти
представяме
работа
 
Покриви - интересни аналогии

Скоро бях в Копривщица и какво беше учудването ми когато видях покриви на възрожденски къщи със завити нагоре в долния край улами. Такова нещо в България до сега не бях виждала. Завити нагоре са уламите на пагоди, ступи, някои дворци в Тибет, Япония, Китай, Тайланд ... Така се правят и покривите на беседките за почивка в някои паркове. По този начин енергията, която се плъзга по покрива надолу и се излъчва остронасочено от ръба, се вдига нагоре към небето. Ако краят на улама е надолу (както са нашите покриви), той обикновено излъчва вредна енергия (ша ци) към съседните сгради. Това излъчване е вредно, когато върхът на този ръб е насочен към нашия апартамент или къща. Дали са го знаели възрожденските майстори или е било добър усет?!


На снимките са покриви на възрожденски къщи от Копривщица.А това покриви от Далечния Изток.Интересно е, че във възрожденските къщи има използвани и други благоприятни фън шуй-ски принципи. Например наличието на кьошк - открито или закрито място за разговори в предната страна на къщата. То е обзаведено с миндери и масичка. От него се вижда най-просторната и хубава гледка. Това съответства на "полета на феникса" във фън шуй, такова място дава простор на въображението, акумулира благоприятна енергия, чудесно е за разговори и почивка.

На тази снимка кьошкът е изпъкналото заобленото пространство над входа.Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт

 8 ноември 2009 12:19 | "Покриви - интересни аналогии"
От: Иван Пениклийски
Първо - "аналогии" не видях.За вредното излъчване - това не е факт, както сте го представила, то е просто вярване (възрожденските майстори, в случая просто са били оригинални).И за какъв усет пишете.Вие самата вярвате ли на недоказани неща, поверия и легенди.Мисля, че "инж." пред името Ви, заслужава да се държите на малко по-високо и научно ниво.Моля не се обиждайте!Критиката ми е искрена, няма нищо заядливо в нея!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фйн шуй, съвети, покриви, пространства, покриви от Далечния Изток, енергия, къщи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg