фирми продукти
представяме
работа
 
Модерна къщурка сред гората

Далеч от мръсотията и забързаното ежедневие в големия град, тази малка на вид, но много красива къщичка е сгушена сред високи дървета и зеленина. Тя се намира в Италия, близо до град Торино – автомобилната столица на страната, в която са разположени офисите на автомобилни гиганти, като Фиат и Алфа Ромео. Далеч от тази суматоха, по зелените хълмове на възвишенията извън града, къщата сякаш слива в едно екстериор и интериор, за да създаде хармония и баланс с природата.

Модерна къщурка сред гората

Модерна къщурка сред гората


Заобиколена от зелени морави и огромни дървета, къщата сякаш има няколко лица – от едната страна тя изглежда като традиционна сграда, от друга наподобява хамбар, а от трета изглежда като модерна конструкция.

Модерна къщурка сред гората


Хълмовете до сградата са оформени стъпаловидно и изпълняват ролята на природни стъпала, облицовани с ниско подрязана трева. В градината са добавени няколко мебела – масички и столчета за отмора сред зеленината, под сянката на горичките, заобикалящи къщата.

Модерна къщурка сред гората

Модерна къщурка сред гората

Интериорите на къщата са също толкова красиви, колкото и своеобразната градина, която я заобикаля. Те са изпълнени със светлина, а огромните прозорци осигуряват страхотни гледки към природата навън. Така границите между екстериорите и интериорите сякаш изчезват.

Модерна къщурка сред гората


Обзавеждането на просторните интериори е семпло, но модерно – канапетата и фотьойлите осигуряват удобство, а множеството рафтчета и шкафове – пространство за вещите. Освен през страничните прозорци, естествената светлина се процежда и през таванските прозорчета.

Модерна къщурка сред гората

Модерна къщурка сред гората


Удобен кът за четене, обзаведен с просторно канапе, меки възглавнички и широки библиотеки – рафтчета без заден панел, които позволяват преминаването на светлината.

Модерна къщурка сред гората


Извитото стълбище към горното ниво е направено по поръчка о метал и дърво. Първият етаж е обособен за всекидневната, трапезарията и кухнята, свързани в едно голямо помещение.

Модерна къщурка сред гората

Модерна къщурка сред гората


На горното ниво се намират спалните. Те са обзаведени семпло, но модерно – наред с традиционното легло с балдахин може да се види съвременно канапе с формата на устни. На няколко места могат да се видят ярки акценти, които създават контраст на фона на неутралната палитра на интериорите – бяло, бежово и тъмнокафяво.

Модерна къщурка сред гората


Кухнята, която се намира на първия етаж, представлява неголямо помещение с традиционен дизайн. Обзавеждането включва Г-образни кухненски шкафове и модерен кухненски остров – бар.

Модерна къщурка сред горатаИзточник: home-designing.com22 септември 2011 16:58 | Къщичка край Палермо-Италия
От: Здражка
Архитектурното решене за мен специално е страхотно-започваш да живееш друг живот.Благодаря на авторите!
2 март 2011 17:03 | желаеща
От: ССС
Дай Боже всекиму такава "къщурка", страхотна е
2 март 2011 12:41 | свой дом
От: неизвестен
Изглежда много приятно !
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, екстериор, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg