фирми продукти
представяме
работа
 
Кухненският материал Corian

Corian е разработка на известната фирма DuPont разработила и Teflon и много други известни и неизвестни материали, които използваме в ежедневието си. Corian е уникален с това, че издържа на температури до 130 градуса, почти не се драска, а когато се надраска драскотините могат лесно да бъдат премахнати с шкурка и след това повърхността да бъде отново полирана. Тези му качества го правят перфектен за изработката на кухненски плотове и мебели.

Основните материали от които се изработва Corian са акрилен полимер и алуминиев трихидрат. За да му се придаде желаната форма Corian се нагрява до 149 градуса, при което той се превръща в термопомнеща паста. След прилагане на сила, калъп и охлаждане Corian става изключително здрав и готов за използване в кухнята.

Въпреки, че не е нов (тази година Corian става на 40 години) материалът определено има бъдеще благодарение на уникалните си качества и красотата си. Освен това е включен и в проекта Living Tomorrow на DuPont в специална разработка на архитект Zaha Hadid и кухненските мебели от серията Z-Island.

Corian се изработва в над 130 цвята и десена и плочи с дебелина от 1/4, 1/2 и 3/4 инча, като последната е най-разпространена на пазара. Corian си има и своите съперници на пазара. Meganite има много близки качества, но се произвежда само в 80 цвята. LG също произвеждат подобен материал наречен HI-MACS, но той е много по-податлив на надраскване, въпреки че те могат да бъдат премахнати, също както при материала на DuPont. С подобен състав и качества е и материалът на Gibraltar наречен Wilsonart.


Автор: Archzine.com23 юни 2011 20:31 | corian
От: corian
nomer 1 e rabotq go 7 godini
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
материали, кухненски материали, Corian, кухненски мебели, плотове, плочи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg