фирми продукти
представяме
работа
 
Възползвайте се от скрития потенциал на малките помещения

За да използвате максимално потенциала на помещенията с по-малки размери, е достатъчно да използвате няколко прости трика. Един от тях е да заложите на мултифункционалната мебелировка, която ще Ви помогне да оптимизирате максимално свободното пространство в помещението. Ето и някои други идеи в тази насока:


Вграденото легло е един чудесен избор, който ще оползотвори свободното място във вертикална посока. Независимо дали леглото ще се прибира в специален шкаф или пък в ниша в стената, то няма да заема излишно пространство през времето, когато не го използвате.

Друг вариант е да използвате легло на два етажа, при което самото легло се намира на второто ниво, а пространството под него е оползотворено за други цели – там обикновено са разположени чекмеджета, шкафове и/ли бюро.

Ако не разполагате с някое от горепосочените варианти за легло, можете да се възползвате от свободното пространство под обикновените легла, като поставите чекмеджета с подходящи размери (ако вече не разполагате с такива). За Ваше удобство е добре чекмеджетата да са поне две – по едно от всяка страна на леглото.

Дръжте предметите, които не искате да се виждат далеч от погледите, като ги приберете в отделни кутии, които можете да съхранявате под леглото си.

Ако разполагате с мебели, които са с различни цветове и текстури, можете да ги уеднаквите и хармонизирате един с друг с помощта на ''калъфи'' за мебелировка в еднакъв нюанс и шарка. Заложете на материя в ярки цветове, която може да се изпира в перална машина.

Добавете към своята малка спалня няколко меки декоративни възглавнички с различни размери, за да създадете усещането за уют и удобство.

Използвайте максимално вертикалното пространство в дома си като поставите няколко шкафа с лавици и/ли библиотеки.
Забележка: Ако използвате високи шкафове, уверете се, че те са поставени стабилно и няма опасност да паднат напред или настрани. Не претоварвайте лавиците с предмети, за да не увеличите риска от инциденти. Ако се опитвате да достигнете до предмет, поставен в горната част на шкафа, в никакъв случай не се хващайте и подпирайте на мебела, защото има риск да го дестабилизирате – по-добре използвайте стабилно столче, върху което да стъпите.

Ако разполагате с килер или малко помещение за дрехи/ обувки, можете да оползотворите максимално пространството като инсталирате по стените и от вътрешната част на вратата закачалки, на които да сложите част от дрехите си (палта, якета и пр.). Можете също така да закачите и отделни торбички, в които да разпределите шаловете, шапките и ръкавиците си. За обувките можете да инсталирате специален шкаф на няколко нива, за да използвате вертикалното свободно пространство.

Изберете за помещението ярки и свежи цветове.

Вместо маса, можете да използвате някой от по-ниските шкафове в помещението, стига да намерите подходящ такъв. Друг вариант е да си купите маса, под която са инсталирани допълнително чекмеджета или шкафчета (например тип ''бюро''). Целта е да се оползотвори максимално иначе свободното пространство под масата.

Заложете на мултифункционалните мебели. Например за допълнителни места за сядане, можете да използвате сгъваеми столове. Ако пък Ви дойдат неочаквани гости, можете да ги настаните върху разтегателен диван или върху модерните напоследък надуваеми матраци, които можете да приберете след употреба.Няма коментари


ключови думи
малки помещения, интериор, скрит потенциал, обзавеждане, малки пространства

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg