фирми продукти
представяме
работа
 
9 бързи съвета за почистване в кухнята

Ако нямате много време, за да се суетите в кухнята и не обичате да се занимавате с домакински задължения, ето няколко съвета за Вас, които ще Ви помогнат да почистите след себе си по-бързо и лесно.


1. Почистване на блендера


9 бързи съвета за почистване в кухнята

Когато приключите с блендера и изсипете цялото съдържание в отделен съд или чаша, занесете го направо в мивката. Изплакнете го набързо с топла вода и налейте малко от водата в съда. Добавете малко течен препарат за миене на съдове (няколко капки са напълно достатъчни) и го върнете върху уреда. Пуснете блендера на бърза степен за 20-30 секунди – време, през което водата и въртеливите движения ще почистят остатъците от продуктите по стените на съда. Изплакнете съда на уреда обилно с топла вода и го подсушете.


2. Бързо почистване на микровълновата

9 бързи съвета за почистване в кухнята

Най-бързият начин да почистите насъбралата се мръсотия по стените на микровълновата е да поставите шепа мокри хартиени салфетки вътре в уреда и пуснете на висока степен за 3 до 5 минутки. Парата от салфетките ще омекоти втвърдената мазнина. Когато хартията изстине, използвайте я, за да изчистите стените на фурната. Можете да отделите стара четка за зъби, добре почистена със сапун, с която да изтърквате кухненските повърхности.

За да дезодорирате микровълновата фурна, изсипете половин чаша лимонов сок в чаша вода и поставете чашата (порцеланова или стъклена) в уреда за 3 до 5 минути. Оставете я да постои вътре още 5-10 минутки и я извадете. Освен че премахва неприятните миризми, лимонената вода ще омекоти мръсотията по стените на фурната, за да я направи лесна за почистване.


3. Почистване на кафе машината


9 бързи съвета за почистване в кухнята

Стъкленият съд на кафеварката може лесно да напласти кафеникава утайка, особено когато оставяте кафе в него за по-дълго време. За да почистите тези остатъци, използвайте малко лед, готварска сол и лимонов сок. Напълнете празния съд с лед и добавете солта и сока. Разклатете сместа добре и я оставете да действа за няколко минути. Изплакнете с топла вода и подсушете.


4. Почистване на чугунените тигани

9 бързи съвета за почистване в кухнята

Професионалните готвачи знаят много добре, че за да се радват на незалепващата повърхност на чугунените съдове, никога не трябва да използват течен препарат за миене върху тях, както и абразивни почистващи средства. Те се почистват с малко сол, поставена върху мека кухненска кърпа. Изтъркайте внимателно съда и изплакнете.


5. Трик за кафемелачката

9 бързи съвета за почистване в кухнята

Ако кафеените зърна са оцветили вътрешната част на кафемелачката или в нея се е образувал слой от натрупвания, пуснете в уреда шепа бял ориз. Оризът е чудесно средство за почистване на кафемелачката, особено ако я използвате не само за кафе, но и за други продукти. С него можете да се отървете от острата миризма на подправките, които сте мелили. Изсипете смлените зърна и избършете с кухненска кърпа.


6. Почистване на рендето

9 бързи съвета за почистване в кухнята

Използвайте чиста четка за нанасяне на мазнината върху хлябове и кексове, за да почиствате повърхностите на кухненското ренде. Тя е особено полезна при ситната повърхност, където се натрупват най-трудните за почистване частици. Минете с четката първо от едната, а после от другата страна на рендето, и изплакнете с вода.


7. Дезинфекция на вграденото в мивката кошче за смет


9 бързи съвета за почистване в кухнята

Ако разполагате с един от широко разпространените на запад електрически уреди, които смилат отпадъците, почистете го и премахнете неприятните миризми с няколко кубчета лед, направени от смес между оцет и вода. Пуснете кубчетата в уреда и изчакайте да ги смели.


8. Почистване на чашките за кафе


9 бързи съвета за почистване в кухнята

Премахнете петната от кафе и чай върху порцелановите съдове – чаши, чайници, чинийки – като ги изтъркате с паста, направена от равни части оцет и сол. Изплакнете и подсушете.


9. Ароматизация на кухнята

9 бързи съвета за почистване в кухнята

# Ако хладилникът Ви е започнал да мирише неприятно, свийте на топка две страници от стар вестник и ги поставете да два от рафтовете в уреда. Миризмите ще изчезнат за няколко часа.

# За да ароматизирате ненатрапчиво кухнята, пуснете във вода и оставете за час на слаб огън няколко карамфилчета (подправка), няколко индийски орехчета, няколко канелени пръчици и шепа портокалови кори. Оставете течността да се охлади и я прецедете. Напълнете с нея няколко спрей-бутилки и използвайте при необходимост.

9 бързи съвета за почистване в кухнята

# Не харчете пари за скъпи ароматизатори – нарежете два лимона на филийки и ги поставете върху готварско фолио; изпечете ги в предварително загрята фурна за около час, на около 100 градуса. Изключете печката и отворете вратичката й – оставете лимоните на рафтчето за няколко часа.

9 бързи съвета за почистване в кухнята

# Почистете канала на мивката с малко сол, смесена с готварска сода – пуснете ги директно в канала и излейте отгоре чаша вряща вода.



Източник: rd.com







5 декември 2011 15:04 | до въх!
От: Ana
Но е екологично!
19 февруари 2011 22:45 | въх!
От: име
Уникално! "Не харчете пари за скъпи ароматизатори – нарежете два лимона на филийки и ги поставете върху готварско фолио; изпечете ги в предварително загрята фурна за около час, на около 100 градуса." Сметката за ток след това ще изкомпенсира спестените за ароматизатори пари.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, съвети за кухнята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg