фирми продукти
представяме
работа
 
Основните елементи на спалнята

За съжаление пространството в спалнята дава по-малка свобода при аранжиране, отколкото останалите стаи, тъй като по-голямото пространство от нея е заето от задължителните за помещението елементи. Това се отнася в още по-голяма сила, ако леглото е по-голямо. За да Ви улесним в тази трудна задача обаче, ние Ви предлагаме няколко идеи за интериора на Вашата спалня.

Спалнята трябва да се превърне в нещо повече от помещение за отмора. Тя трябва да е и мястото, в което осъществявате мечтите си - Вие можете да предпочитате спалнята Ви да наподобява арабска шатра, стая в селска къща или пък помещение в замък. От всички стаи в дома, спалнята е най-съкровената и индивидуалистична. Счита се, че тя е мястото, където можете да разполагате с пълното и неприкосновено лично пространство, от което имате нужда.

Заедно с индивидуалните елементи в спалнята обаче, има и няколко основни елемента, които трябва да бъдат взети предвид при подредбата на стаята. Обикновено това са: легло, нощни шкафчета, скринове, столове, диван и бюро (ако има достатъчно място). Добре е подовото покритие в помещението да бъде меко и създаващо усещането за уют. Постарайте се стилът и декорацията на прозорците също да пасват на цялостния стил на помещението. Важни елементи са и различните аксесоари и разбира се - осветлението.

Малко идеи

• Ако сте оформили цялото жилище в един по-сериозен и консервативен стил, спалнята е мястото, където можете да пуснете на свобода въображението си. Позволете си да проявите творчество и нюх при оформлението на стаята, така че да се чувствате наистина уютно в нея.

• Не поставяйте леглото си откъм външна стена, тъй като по този начин има риск да бъдете подложени на влиянието на студа, жегата и влагата, идваща отвън. Понякога това е трудна задача, но почти винаги има начин да поставите леглото откъм вътрешна стена без да блокирате изхода от помещението. Ако имате тази възможност, можете да го позиционирате между две вътрешни страни - така то няма да е по средата на стаята и едновременно с това ще бъдете защитени от външните влияния.

• Ако пък все пак се налага да поставите леглото откъм външна стена, то постарайте се поне да сложите някакъв друг елемент между стената и леглото откъм самата стена (например голяма библиотека) - така ще се блокира достъпът на студа, топлината и влагата до спящите. Можете да заложите и на спалните, при които в горната част на леглото има вграден скрин, особено ако той е по-висок от нивото на самото легло.

• Може би вече сте отегчени от еднаквите нощни шкафчета от двете страни на леглото, които са в същия мотив като цялата мебелировка за спалнята? Ако предпочитате да експериментирате с нещо по-разнообразно, можете да освежите "еднаквостта" в стаята като добавите някакъв елемент, който е различен от цялостния й стил. Това може да бъде например ракла от ракита или пък мебел в свеж цвят - важното е новият елемент да разнообрази строгия стил на спалнята като едновременно с това не дразни визуално с различието си.


Няма коментари


ключови думи
За съжаление пространството в спалнята дава по-малка свобода при аранжиране, отколкото останалите стаи, тъй като по-голямото пространство от нея е заето от задължителните за помещението елементи. Това се отнася в още по-голяма сила, ако леглото е по-голямо. За да Ви улесним в тази трудна задача обаче, ние Ви предлагаме няколко идеи за интериора на Вашата спалня.

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg