фирми продукти
представяме
работа
 
9 красиви спални в зелено

Зеленото се счита за един от най-успокояващите цветове, като то се асоциира с пролетта и природата. Наред с неутралните палитри и палитрите в синьо, зеленият цвят е един от най-любимите избори за спалнята. За онези, които предпочитат по-смелите интериорни решения, зеленото не трябва да бъде табу – съчетано с подходящите нюанси и в подходящите десени, то може да бъде истински акцент за интериора. Вижте няколко динамични, модерни и красиви решения на дизайнерите, които претворяват красотата на зеления цвят в спалните.


1. Спалня на райета


9 красиви спални в зелено

Свежа и едновременно с това много уютна, тази спалня в зелено е доминирана от основния цвят – няколко нюанса на зеленото, от ярък до тъмен. Допълнителен акцент добавят различните по ширина райеета върху стената. За да балансират визуално силния характер на основния цвят, към палитрата са добавени неутрални оттенъци – кремаво и какаово.

2. Спалня с ретро детайли

9 красиви спални в зелено

В тази иначе модерна като дизайн спалня са добавени за разкош няколко акцента в ретро стилистика – деликатните флорални мотиви на стената над леглото, както и мотивите върху декоративните възглавнички и абажура на лампата. Те допълват по един ненатрапчив начин изчистеният интериор, чиято палитра се състои от кремаво, какаово, бежово и щипка зелено като акцент. По този начин се създава един много приятен и деликатен контраст между модерното обзавеждане на спалнята и вплетените ретро мотиви.


3. Монохроматична спалня


9 красиви спални в зелено

Успокояваща и деликатна, монохроматичната палитра на тази спалня се състои от няколко тона на зеленото. Те са допълнени от няколко детайла в бежово и бяло, които едновременно създават контраст и подчертават изяществото на зеления цвят, използван в интериора.


4. Свежа палитра в синьо и зелено


9 красиви спални в зелено

В тази спалня зеленото не доминира в избраната палитра, а е част от нея, наред с бялото и тюркоазено синьото. Абстрактните детайли подчертават модернистичният дизайн на интериора, а изобилието от светли цветове създава усещане за въздушност и простор.


5. Зелено и черно

9 красиви спални в зелено

Тази тийнейджърска стая съчетава свежия характер на цитрусово зеленото с непреходното изящество на абаносово черното. Контрастът между двата основни цвята е използван като основен акцент в интериора, като за фон за подбрани мек кремав оттенък и светлосив нюанс.


6. Зелено и бяло

9 красиви спални в зелено

Този семпъл интериор се базира на съчетанието между искрящо бяло, свежо зелено и светло бежово, които заедно създават изтънчена и стилна атмосфера. Зеленото е използвано в изобилие, макар да притежава силно присъствие, като това решение е визуално балансирано чрез бялото и бежовото, както и чрез минималистичното обзавеждане на помещението.


7. Уютна спалня в свежо зелено и шоколадово

9 красиви спални в зелено

Дизайнът на тази спалня залага на изтънчената красота на райетата, в съчетание между няколко тона на зеленото и щипка шоколадово кафяво. Мекият контраст между двата цвята в палитрата подчертава модерният дизайн на интериора и създава своеобразен релеф на дизайна.


8. Вибриращи неутрални тонове – зелено, бяло и кафяво


9 красиви спални в зелено

Вибриращите неутрални нюанси, съчетани в интериора – пастелно зелено, какаово и бяло, образуват ненатрапчив, но стилен дизайн за спалнята, едновременно уютен и модерен. Изобилието от естествена светлина, навлизаща през прозорците, подчертава контрастите в палитрата и създава настроение.


9. Тропическа спалня


9 красиви спални в зелено

Мекият интериор на тази спалня е създаден в унисон с мястото, на което се намира помещението – във ваканционно жилище на тропиците. За целта са използвани свежи цветове и естествени материали, които сякаш сливат в едно интериорното и екстериорното пространство. В този интериор зеленото е използвано като акцент, на фона на меките бежови и кремави нюанси, и е допълнено от няколко капки искрящо бяло, синьо, жълто и червено.



Източник: home-designing.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg