фирми продукти
представяме
работа
 
Мебели с "повреден" дизайн

Съществуват мебели, в чиито дизайн е направена умишлена "повреда". "Повредата" изглежда на пръв поглед като видим дефект, ако не сте предварително предупредени - ето защо информираността е задължителна, ако решите да потърсите такъв вид обзавеждане. "Повредените" мебели обикновено са изкуствено състарени или повредени - подобно на модата новите дънкови панталони да бъдат прокъсвани още в началото. Целта е да се създаде усещането за старинност и за отминалите времена. Ако не искате да давате пари за скъпа антикварна мебел, то можете да изберете някой "състарен" такъв, който да напомня за желаната от Вас епоха. Най-често срещани методи за "повреждане" на мебелите: 

"Обгаряне": Мебелът се обгаря на няколко места, за да бъдат оставени черни петна по повърхността му, след което се покрива с политура или боя; целта е да се имитира състояние, сякаш мебелът е оцелял след пожар или обгаряне. 

Метод "Опашка на крава": Това е метод, при който мебела се обработва с четка, формата на която наподобява опашката на крава, потопена в боя или цветна политура. Целта е да се създаде шарка на големи несиметрични ивици. 

"Напукано" покритие: Напуканото покритие се цепи при изсъхването си. Това, разбира се, отново е умишлено. Понякога покритието се нанася директно върху дървената повърхност, така че през пукнатините да може да се види естественият цвят на дървото. Друг вариант е то да се нанесе върху вече боядисана или оцветена повърхност. 

 "Петънца от мухи": Това са малки точици, направени на произволни места от тъмна боя върху покритието. Целта е да се постигне ефект, сякаш муха е кацала и се е разхождала върху мебела, оставяйки отпечатъци с времето. 

"Износване": С пила се обработват онези места на мебела (обикновено ръбовете), които обикновено се износват най-бързо при нормална употреба - понякога този метод се съчетава с метода на "протриване". 

"Протриване": Докато покритието съхне, произволни места от мебела се "натриват" с различен от останалата част цвят или пък напълно се изтърква, за да му се създаде износен вид. 

"Бяла пемза": С парче от пемза мебелът бива изтъркан по ръбовете, за да остави след себе си бяла следа. 

"Дупки от дървояд": Малко пиронче се нагрява и след това се заковава в дървото така, че да остави след себе си малки черни дупчици и следи, които наподобяват следи от дървояди; обработката се прави по посока на влакната, тъй като дървоядите обикновено се движат в тази посока.


Няма коментари


ключови думи
Съществуват мебели, в чиито дизайн е направена умишлена повреда. Повредата изглежда на пръв поглед като видим дефект, ако не сте предварително предупредени - ето защо информираността е задължителна, ако решите да потърсите такъв вид обзавеждане. Повредените мебели обикновено са изкуствено състарени или повредени - подобно на модата новите дънкови панталони да бъдат прокъсвани още в началото. Целта е да се създаде усещането за старинност и за отминалите времена. Ако не искате да давате пари за скъпа антикварна мебел, то можете да изберете някой състарен такъв, който да напомня за желаната от Вас епоха. Най-често срещани методи за повреждане на мебелите:

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg