фирми продукти
представяме
работа
 
Красива винтидж трансформация на дома

Вижте как с не много средства и изобилие от въображение може да се създадат страхотни винтидж интериори почти от нулата.


Преди: Мрачна и скучна трапезария

Красива винтидж трансформация на дома

Трапезарията не е ремонтирана от години – тя е мрачна, старомодна като оформление и скучна като дизайн. Килимът е износен, тапетите са овехтели, а полилеят виси насред помещението, без да се свързва тематично с целия интериор. Решението е да се смени облицовката на стените и пода, а красивите прозорци притежават достатъчно потенциал да се превърнат във фокусна точка на интериора.


След: Невероятна трапезария


Красива винтидж трансформация на дома

За да се създаде по-модерен дизайн на трапезарията, стандартният фриз  и ламперията са премахнати, а старият полилей е заменен с по-нов. Стените са решени изцяло в светлосиньо, като за контраст са добавени искрящо бели фризове. Цялостният дизайн на трапезарията е създаден така, че да не се натрапва – по този начин се дава възможност на акцентите, поставени върху масата, да изпъкнат сами по себе си.


Бюфет с акценти

Красива винтидж трансформация на дома

Неголемият бюфет до един от прозорците играе ролята на странична масичка, върху която са подредени няколко ефектни детайла – техният винтидж чар се дължи на факта, че те са намерени на разпродажби и са съчетани с вкус помежду си, създавайки лежерен и неформален вид на интериора.


Функционални ниши

Красива винтидж трансформация на дома

Малка ниша в стената, оформена като арка, играе ролята на рафт за част от вещите в интериора. Нишата изпъква в стената заради контраста между светлосиния фон на стените и искрящо белите рамки. На рафтчетата са добавени няколко декоративни чинии, няколко книги и кутийки с картички, които създават ненатрапчив чар.


Страхотна всекидневна стая


Красива винтидж трансформация на дома

Вдъхновени от европейските интериори, собствениците на този дом изграждат всекидневната сред изобилие от светлина и цветове. Върху долната част на прозорците са поставени искрящо бели капаци, които са не само интересни като вид, но и много практични от гледна точка на уединението. Помещението е в съседство до трапезарията, като двете пространства са отделени от арка.


Преди: Безвкусна камина

Красива винтидж трансформация на дома

В стената на трапезарията е вградена камина, а в горната й част има огромно огледало. Стаята е обзавеждана през 80-те, затова месинговите вратички на камината изглеждат твърде старомодни за интериора, а същевременно не пасват като вид и на оригиналния дизайн на къщата, строена през 1912 г.


След: Перфектен кът

Красива винтидж трансформация на дома

Камината е обновена, а стените са пребоядисани в мек ванилов цвят, който деликатно прелива в искрящо белите фризове, без да създава контраст. Контрастът е създаден от тъмната дървена настилка, върху която е поставено малко килимче в бежово – то обединява всички мебели в цялостен кът за разговори. Старите столове са освежени с дълги до пода калъфчета, които лесно се махат и почистват.


Изкуство на и до стената

Красива винтидж трансформация на дома

Изкуството не е задължително да бъде скъпо, нито помпозно. В единия край на всекидневната стая, например, е оформен малък кът със странична масичка, върху която са подредени детайли, открити на разпродажби. Върху стената пък са окачени няколко семпли, но ефектни картини, които придават винтидж чар на интериора. Палитрата е неутрална – кафяво, ванилово и зелено.


Винтидж акценти


Красива винтидж трансформация на дома

Част от детайлите върху страничната масичка са намерени на различни места и са съчетани с вкус помежду си. Порцелановата птичка, например, стои чудесно, съчетана със свежа зеленина и поставена под стъклен похлупак.


Източник: bhg.com







22 януари 2011 17:27 | interior
От: pantata
strahotno.....
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg