фирми продукти
представяме
работа
 
Невероятни планински резиденции

Зимата е сезонът на ските и любителите на този спорт се стичат от цял свят в зимните ски курорти в Европа и Северна Америка. Вижте няколко красиви зимни резиденции по склоновете на планините, които през по-голяма част на годината са потънали в прегръдката на снежните преспи.


* Архитектът Джон Бронс и интериорният дизайнер Самюъл Ботеро си съдействат, за да създадат тази невероятна резиденция с площ 560 кв.м. Сградата се намира в Телурид, Колорадо, САЩ, и е сгушена в дебрите на южните Скалисти планини. Конструкцията е създадена като пристройка към вече съществуваща планинска хижа, а разчупеният й дизайн е оформен по начин, който да подхожда на вида на оригиналната сграда – архитектура, вдъхновена от едновремешните миньорски колиби.

Невероятни планински резиденции


* Архитектът на тази сграда, Джак К. Шоу, нарича своята творба "съвременна конструкция в полите на Скалистите планини". Сградата е създадена за бивш скиор и се намира в американския щат Колорадо. Скалистият склон, на който е построена къщата, изисквал специфичен подход към дизайна. Иновативната конструкция включва гараж, основен вход, кула с асансьор и стълбище, както и стъклен мост между основните помещения. Сградата е на три етажа и е изградена от бетон, стъкло и дърво, а покривите са от метал, създавайки приятни за окото извивки, които се вписват хармонично в естествените форми сред природата.

Невероятни планински резиденции


* Мими Ландън е интериорният дизайнер на това великолепно планинско убежище, създадено в Колорадо от архитекта Джон Нъдзън. Дизайнерката създава интериора още докато сградата дори не е започната. Тя използва естествен камък, за да облицова камината във всекидневната, а обзавеждането подбира с много вкус, в меки цветове и материи. Мебелите са аранжирани около камината по начин, който създава впечатлението, че те са продължение на каменната облицовка. Основно преимущество на резиденцията обаче е спиращата дъха гледка през огромните прозорци.

Невероятни планински резиденции


* Архитектката Анушка Хемпъл създава дизайна на тази неокласическа вила, разположена до Залцбург, Австрия. При проектирането й тя се ръководи от формите, които й дава природата наоколо – и най-вече величествените Алпи. Така тя създава основната линия на резиденцията, чийто покрив представлява равнобедрен триъгълник.

Невероятни планински резиденции


* Дизайнерите Катрин Белинджър и Кристоф Хенкел, в сътрудничество с архитектката Анабел Селдорф, създават тази красива семейна резиденция в планините Сан Хуан, част от Колорадските Скалисти планини. Сградата е изградена вертикално, с височина почти толкова, колкото е височината на заобикалящите я дървета. Изящна и модерна, нейната конструкция е изградена от стомана и рециклирана чамова дървесина. Огромните прозорци осигуряват изобилно количество естествена светлина и представят спираща дъха, 270-градусова панорама на заобикалящата природа.

Невероятни планински резиденции


* За да избегнат клиширания западняшки дизайн, дизайнерката Наоми Леф и архитектът Франк Висконти създават свой собствен прочит на традиционния планински шик, типичен за дървените къщи. Разположена в американския щат Колорадо, сградата разполага с две нива и с всекидневно помещение на всяко ниво. Помещенията са отделени едно от друго чрез облицована с камък камина. Повечето мебели са изработени по поръчка заради мащабите на сградата и на стаите в нея.

Невероятни планински резиденции


* Архитектът Антоан Предок създава тази непретенциозна зимна резиденция, разположена върху 15 акра частна собственост в Скалистите планини в Колорадо. Той използва огромни дървесни стебла, за да създаде впечатлението за нападали от тежестта на снежните преспи дървета. Тях той вгражда в конструкцията на сградата и ги използва като опора в задната част, прекарвайки ги през фасадата от алуминий.

Невероятни планински резиденции


* Дизайнерът Уилям Пийс е автор на дизайна на тази просторна семейна резиденция в полите на Скалистите планини в щата Монтана. Той работи с местни архитекти, а те създават конструкцията от материали, които могат да бъдат намерени в района.

Невероятни планински резиденции


* Архитектът Никола Перин превръща тази стара хижа в семейна зимна резиденция. Сградата се намира във френската част на Алпите и е заобиколена от спираща дъха природа, гори и планински склонове. Най-голямото преимущество на къщата обаче е гледката, която се разкрива от почти всички помещения към връх Мон Блан.

Невероятни планински резиденции


Източник: architecturaldigest.comНяма коментари


ключови думи
зимни резиденции, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg