фирми продукти
представяме
работа
 
Красива кухня с малко средства

Ако желаете да промените своята кухня, но не разполагате с излишни средства за това, опитайте някоя от следващите идеи. По този начин, с помощта на няколко малки трика и без особени усилия, ще постигнете нов, по-свеж вид на кухнята като същевременно ще спестите пари. И не забравяйте, че качеството и уютът невинаги струват цяло състояние.

Осветление
Един от най-добрите начини да избегнете влагането на голяма сума пари е да освежите кухнята си без да я променяте коренно. Един от най-бързите начини това да стане е като поставите ново осветление - така ще освежите помещението и ще се възползвате от скрития му досега потенциал. Халогенните лампи например са един добър начин да насочите цялата светлина надолу към работното пространство и същевременно да спестите средства от електроенергия. Освен това при този тип осветление обикновено съществува опцията за намаляване на интензивността на светлината. Можете да добавите допълнително осветление над мивката или над барплота например - така ще осветите допълнително мястото и едновременно с това ще придадете стилен вид на кухнята си.

Боядисване
Не е задължително дървените елементи в кухнята Ви да бъдат лакирани - боята също е един добър вариант. Дори и да извикате за процедурата професионалист, боядисването ще Ви спести пари, тъй като с помощта на различните бои можете не само да освежите вида на своята кухня, но и да удължите живота на част от мебелите. Да не говорим за възможността да хармонизирате цветовете на отделните елементи в помещението (маса, столове, шкафове и пр.) без да се налага да купувате нови или пък да търсите цели комплекти в определен нюанс. За да промените външния вид на кухнята можете да промените цвета и на стените. С помощта на цветовете можете едновременно да прикриете някои недостатъци на стената и да акцентирате върху определени части от помещението.

Кухненските шкафове
Кухненските шкафове обикновено "поглъщат" около 1/3 от цялата сума за обзавеждане на кухнята, затова едно добро планиране в тази част може да Ви спести доста средства. По принцип закупуването на нови мебели не е единствената опция - малките корекции могат да дадат нов живот на шкафовете Ви. Това може да бъде смяна на горната част на шкафовете, слагане на нови дръжки или пък пребоядисване. Ако шкафчетата са в добро състояние структурно, но непривлекателни на външен вид, можете да помислите за смяна или подобряване само на някои части от тях (например вратичките). Ако все пак сте решили да си купите нови шкафове, добре е да инвестирате в такива, които са наистина качествени. И все пак при покупката не се доверявайте на твърдението, че високата цена винаги означава високо качество. Ако харесате някой по-скъп модел можете да проверите по магазините дали няма да намерите при друг производител същия модел, но на по-ниска цена. Друг вариант, който в някои случаи също може да Ви спести пари, е да поръчате конкретният луксозен модел да Ви бъде направен по поръчка от друга фирма. Атрактивно оформените кухни невинаги имат луксозни шкафчета - често вниманието се привлича към красиви предмети в близост до тях - например "островче" или украса на стената.

Допълнения
Поставянето на нови дръжки на старите шкафове може да направи чудеса с тях. Имате избор сред разнообразието от материали и цветове - стъкло, метал, пластмаса, гума, дърво, дори камък. Ако съчетаете различните материали спрямо собствения си стил и усещане, можете да промените осезаемо визията на своята кухня и то без свръхусилия. Друг хитър начин за освежаване на помещението е да направите няколко малки, но важни промени в детайлите - например, добавете няколко декоративни елементи или лайстни върху тавана (на ръба със стените) или пък сменете/ освежете первазите на прозорците и вратите.

Пространствено оформление
Добрите кухни невинаги за с голяма площ. Обикновено, от гледна точка на финансите и дизайна, е по-добре вместо да се разширява помещението, да се преоформи вече съществуващото пространство. От гледна точка на ефикасността си заслужава да помислите за кухня тип "помещение в кораб", тъй като този вид помещения са "натъпкани" с функционалности, на които е трудно да се устои. За да постигнете усещане за простор, можете да обособите отделно място за готвене, което да е относително компактно, а останалото пространство да посветите на зоната за сядане или за хранене. Друг вариант е да "отворите" кухнята към съседната трапезария или всекидневна като отделите двете помещения с помощта на подходящ по големина барплот. Добра идея за пространственото оформление е добавянето на т.нар. "островчета" - гъвкави елементи в дизайна, които отделят визуално едно пространство от друго (например барплот, антикварна масичка и прочее). Ако пък върху "островчето" са поместени някакви практични елементи, като например кухненската мивка или вграден котлон, то това решение създава допълнително пространство за работа в помещението. Поставянето на голям еркер или на тавански прозорец може да добави към иначе скромната кухня луксозен и свеж вид, без да се налага да я разширявате. Освен това, по този начин добавяте допълнително светлина в помещението без помощта на изкуствено осветление.


Няма коментари


ключови думи
кухня, интериор, боядисване, идеи, свеж вид, осветление, украси, пространство, оформление

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg