фирми продукти
представяме
работа
 
Грижа за металните мебели в градината

Повечето метали са податливи на външните атмосферни влияния и могат да се повредят, ако ги поставите в градината или двора си. За да ги предпазите от повреди е добре да ги покривате, когато не ги използвате или да ги прибирате на сухо и тъмно място. Редовното почистване и обработката на боядисаните части с течен восък може да удължи живота на алуминиевите и железните мебели в градината.


Подложени на външно влияние, боядисаните метални повърхности могат да се окислят с времето. Избледнялата боя може да бъде освежена с помощта на почистващо средство за автомобилни бои и течен восък. Повърхностите, които вече са се окислили твърде много, може да трябва да бъдат обработени със специален продукт за премахване на окислението (например качествена смес за полиране на автомобили). Избягвайте употребата на абразивни смеси, дори те да са много фини, тъй като техните частици могат да оставят малки драскотини по боята. Най-добре е да заложите на редовното подновяване на защитния слой от восък върху откритите части.

Ако боята на градинските мебели от ковано желязо е започнала да се бели е добре да поправите възможно най-бързо оголените места, за да ги предпазите от ръжда. Почистете местата със спирт, обработете ги внимателно със шкурка и ги покрийте със слой нова боя така, че да се слее максимално със стария слой. Ако използвате преди това устойчив на ръжда грунд ще намалите риска от разпространяване на ръждата. Металните части, които служат за сглобяване на отделните части на мебелите също трябва да бъдат проверявани редовно за наличие на корозия или ръжда - ако някоя от тях започне да се поврежда е добре да бъде сменена преди корозията да се е разпространила.


20 октомври 2011 15:34 | nqma
От: nqma
Dobri suveti! thx
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
гредински мебели, метални мебели, почистване, поддръжка, предпазване, съвети за мебели, корозия, ръжда

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg