фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративните възглавнички - нов дом всеки сезон

Завършващият акцент, за да се усмихва домът ви - това са аксесоарите. Аксесоарите в дома ни - това са всички декорации, които привнасят уникален и интересен стил, също както аксесоарите, които съчетаваме с дрехите, които носим.

Един такъв елемент, привнасящ обилна доза разнообразие в къщи - това е възглавничката. Ако до сега сте живяли с идеята, че мястото на възглавниците е в спалнята, време е да разчупим това закостеняло разбиране. Вярно е, че там са най-приложими. Що се отнася до декоративната им функция, обаче, тя може да изпъкне също толкова успешно във всекидневната, трапезарията, кухнята, дори банята. 
Формата може да е всякаква. Колкото по-нетрадиционна, толкова по-добре. Продълговата, във формата на полумесец, сърцевидна, кръгла, назъбена, или просто съшит под неопределена форма плат и натъпкан с нещо меко.
От страна на цвета всичко е позволено - от сив мрачен нюанс - до крещяща палитра от цветове. Внимавайте обаче, да съчетаете тоновете така, че да пасват на цялостното излъчване на стаята, където ще ги поставяте. За хол с по-строго излъчване, подберете едноцветни или двуцветни възглавници.
Ако сте почитател на старинния стил пък, задължително орнаментирайте възглавничките с пюскюли, ресни, ширити. За трапезария, кухня стоят добре десени на райета, цветя, такива с кулинарен мотив, или едноцветни, но в по-искрящи тонове - жълто, червено, зелено, може дори да подберете различни по цвят, но сходни по форма възглавнички. За спалнята валидно е следното: няма значение какви, а колко. И съответно колкото са повече, толкова по-добре. Това се отнася и за детската стая, но там имате пълна свобода да експериментирате. Относно санитарните помещения, интересно е, но дори там възглавничките могат да намерят приложение.

Не подреждайте възглавничките като на панаирно изложение. Много по-интересно ще стоят ако се разхвърлят небрежно по мебелите. Просто развихрете въображението си - поставете ги тук и там или пък ако искате окачете ги по стените. Ако държите да променяте интериора всеки сезон с помощта на тези малки помощници може да се настроите според това дали е пролет, лято, есен или зима.

Всеки Декември предполага появата на онези малки празнични възглавнички, които да привнесат Коледен дух у дома. Добре ще стоят зимни десени със заскрежени къщички, обшити с материал, напомнящ за сняг. Омотайте около някоя възглавница шал, на друга поставете зимна шапка, а защо да не си направим собствен мек снежен човек, който перфектно ще пасва на леглото в детската. Ако разхвърляме тук и там пък големи декоративни ръкавички, пълни с дунапрен или памук, ето че сме готови да посрещнем зимата в дома си.

Пролетта идва с много свежи нюанси върху възглавничките ви. Цветовете допринасят за доброто ви настроение.

През лятото облечете декоративните възглавнички в лазурно синьо, подберете платове като сатен, коприна, пришийте ефирни тъкани или мрежи. Изберете десени с палмови дървета, морски пейзажи, златни плажове. Може да орнаментирате с мидички, рапанчета, седеф.
Особено оригинално решение през есента е да изрежете от плат есенни листа, които да пришиете към възглавничките. Така неизменно ще се потопите в спокойствието и покоя на есенния дух.

С разнообразието на десени и цветове ще заредите дома си с положителна енергия, а настроението ви ще е хармонично с природата отвън. Отдавайки се на експериментиране с декорацията, освен всичко вие работите и върху креативността и творческото си мислене.


Няма коментари


ключови думи
интериор, цветове, нюанси, аксесоари, декоративни възглавнички, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg