фирми продукти
представяме
работа
 
Леден коледен венец

Създайте реалистична зимна декорация за Коледа и Нова година, с малко средства и усилия. Вижте как можете да си направите сами леден празничен венец, декориран с избрани от Вас детайли – шишарки, вечнозелени клончета, листенца, плодове и прочее.

Леден коледен венец

Готовата декорация, поединично или в групи по няколко, можете да поставите в двора, градината или на терасата си – достатъчно е температурите навън да са под нулата, за да не се разтопи тя. Всеки венец може да бъде окачен на дълъг пирон или чрез тънък канап. Ако ги поставите на открито, венците ще изпълняват и друга роля – когато ледът започне да се топи, те се превръщат в ефектна хранилка за птичките навън. Можете да използвате декорацията и в апартамент – на терасата или като я окачите от външната страна на прозорците, така че да се вижда отвътре, без да рискувате ледът да се разтопи.


Какво ще Ви е необходимо:


* алуминиева форма за кекс – тя трябва да е с овална форма и дупка по средата (ако няма дупка, използвайте за целта малка чашка, обърната с дъното нагоре)
* разноцветни плодчета – боровинки, плодове от калина, сухи плодове, дори малки мандарини (ако формата за кекс е достатъчно голяма)
* друга декорация – шишарки, клончета, листенца, зърна, дори насипна храна на птици
* канап за окачване – например рафия или сизал


Как да ги направите:


1. Използвайте готова форма за кекс или още по-добре – такава от фолио, за еднократна употреба. Тъй като формичките от фолио са за разностранна употреба и нямат отвор, поставете в средата й лека чашка, за да обособите отвора на декорацията.

2. Аранжирайте на дъното на формичката избраните плодчета, клончета, листенца и малки шишарки, като ги подредите в желаната гъстота.

3. Налейте вода във формата, до желаната височина – имайте предвид, че нивото на водата определя дебелината на декорацията.

Леден коледен венец

4. Оставете съда във фризера или навън, ако температурите го позволяват. Изчакайте да замръзне добре.

5. Когато искате да използвате декорацията, потопете съда за кратко в гореща вода, за да се отдели ледената формичка, и извадете коледния венец. Завържете го с парче канап и го окачете – самостоятелно или с още няколко подобни аксесоара, на желаното място. Ако желаете, можете да използвате по-малки формички, за да оформите няколко еднакви по форма ледени венчета, които да окачите заедно, за да получите ефектен гирлянд.



Източник: bhg.com







9 декември 2010 16:47 | забавно :)
От: Галя
много ми харесва тази идея :)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорация, коледен венец

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg