фирми продукти
представяме
работа
 
Как да разширим визуално банята

Удобни закачалки за кърпите
Ограниченото място на стената може да доведе до някои много находчиви решения по отношение на употребата на пространството. Освен това претрупването на повърхностите затруднява разпръскването на светлината в помещението и едновременно с това го стеснява оптически - ето защо трябва да се намерят алтернативни начини всичко в банята да се "подреди".
Така например една дълга хромирана дръжка, поставена върху шкафчето под мивката, може да свърши чудесна работа. Закачени върху нея, кърпите ще са прибрани, но едновременно с това при нужда ще бъдат на една ръка разстояние от Вас. Можете да намерите и други алтернативи в своята баня - закачалка, поставена върху стъклената врата на отделението за душа (ако тя не се плъзга при отваряне) или пък от вътрешната част на вратата на самото помещение.

Две гледни точки
За да използвате максимално светлината от прозореца в банята, можете да поставите тоалетката си под него. Ако поставите огледалото на малко по-ниска позиция от стандартното, тоест точно под прозореца, ще можете да се наслаждавате на естествената светлина, която навлиза отвън. Това, което трябва да направите Вие, е да нагласите и фиксирате огледалото под ъгъл, който при конкретната височина е най-удобен за всички членове на Вашето семейство.

Без прекъсване
Гладките повърхности с меки линии и светли тонове могат да направят помещението по-светло и да го разширят оптически. Освен това можете да използвате рационално малките ниши. Нишата може да бъде точно под огледалото като тя може да съхранява различни тоалетни принадлежности и предмети, без те да заемат допълнително място. Друг вариант на тази идея е да изградите редичка от остъклени шкафчета, вградени в стената - по този начин ще имате изобилие от полезно място за съхранение, без да стеснявате банята си. Относно мивката, най-добре е да заложите на такава, вградена в стената, за да разполагате с пространството, което остава под нея - дори да не използвате това пространство обаче, банята ще изглежда по-широка, защото светлината няма да се спира в излишни предмети.

Компактен ъгъл
Комплекс от шкафчета, разположени под формата на буквата L, могат да оползотворят идеално ъглите в банята. По-дългата страна може да е образувана от шкафчетата под мивката, а по-късата - от странични шкафчета и лавици. Страничната част може да е по-висока и да е вградена в малка ниша в стената. Тази идея би могла да Ви помогне да оползотворите една вече съществуваща ниша, която визуално разделя пространството в банята. Имате пълна свобода в избора си на шкафчета за страничната част - можете да използвате такива, които наподобяват гардеробче или да съчетаете шкафове с открити лавици. Целта е от една страна да приберете излишните предмети, така че да не спират свободното отразяване на светлината в помещението, а от друга - да използвате рационално пространството в него.


Фалшива френска врата
Ако Ви се струва, че вратата на банята Ви е безинтересна и не пасва на стила на цялото помещение, можете да заложите на стила на т.нар. "френска врата". Това е врата, чиято основна част се състои от огледало, придържано от своеобразна решетка. Така ще разнообразите помещението и едновременно с това ще позволите на светлината да се отразява в огледалната повърхност. Ако за Вас огледалото е твърде смела стъпка, можете да замените старата врата с остъклена.


Няма коментари


ключови думи
баня, пространство, помещение, обзавеждане, ъгли, шкафове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg