фирми продукти
представяме
работа
 
Отчитането на размерите - основна стъпка в обзавеждането

Повечето хора преди да закупят нова мебелировка не забравят да измерят пространството, в което ще трябва да се постави новата придобивка. Цялостното измерване обаче не е само записване на размерите – то е нещо повече. Всъщност най-честата причина, която посочват клиентите, които връщат мебелите, закупени от шоурум или онлайн през интернет, е че те не пасват на помещението така, както клиентът си е представял. Например, ако Вие си търсите голямо легло, разглобяемо канапе или голям комплект за трапезария, задължително ще трябва да отделите малко време, за да се уверите, че мебелите ще могат да бъдат разположени в отреденото им пространство. Не трябва да забравяте и пренасянето им до дома Ви и до конкретната стая – това е момент, който доста хора пренебрегват, докато планират новата покупка.

Как да пасне новото обзавеждане в дома Ви

Един от основните проблеми при измерването е, че то става с помощта на различни скáли. Така например мебелировка, чиито дизайн е правен за малък апартамент ще изглежда неуместна, ако бъде поставена в огромна стая в двуетажна къща. От друга страна, ако мебелировка, създадена за просторно помещение, поставена в малък апартамент ще го стесни прекомерно, въпреки че може теоретично да пасва на зададеното пространство. Независимо дали разглеждате стоките в шоурум или в каталог, в повечето случаи няма как да получите реална представа за размерите на конкретния предмет. В шоурумите най-често или не са включени стени и тавани или те са направени така, че да са съизмерими с мебелите (тоест не са със стандартни размери). И в двата случая обаче Вие не получавате реална представа за пропорциите на мебелите и как биха изглеждали те конкретно във Вашия дом.

Едно от решенията на този проблем е да направите план на жилището си или на конкретния етаж, в който ще бъдат сложени мебелите. Тази задача разбира се невинаги е особено лесна за изпълнение, тъй като ще се наложи да вземете всички нужни мерки на помещенията и да ги пресъздадете върху оразмерена хартия. Друг начин е да използвате някой от наличните в интернет инструменти за онлайн планиране на обзавеждане на стая, които предлагат автоматично разполагане на отделните компоненти на базата на въведените от Вас стойности. Независимо обаче кой начин ще изберете, не забравяйте да включите в плана си подробности като например вентилационния отвор, електрическите ключове и контакти, както и да оставите място за преминаване между отделните мебели.

При внасяне на нова мебелировка в жилището

Повечето хора имат опит във внасянето на нови мебели в дома си и знаят колко важно е да се планира предварително всяка стъпка, тъй като дори една малка пропусната подробност може да осуети целия процес. Дали това ще бъде по-ниската входна врата или малкият асансьор, най-добре е Вие да сте подготвени за всякакви проблеми, които могат да възникнат. Предлагаме Ви един кратък списък с въпроси, на които е добре да си отговорите преди да предприемете тази нелека стъпка, независимо дали ще внесете сами покупката си или ще Ви я доставят от фирмата.Няма коментари


ключови думи
мебели, измерване, преместване, нови мебели, размери

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg