фирми продукти
представяме
работа
 
Да поговорим за масичката за кафе

Масичката за кафе се появява като обособена част от обзавеждането след периода на Първата световна война. Едва днес обаче тя изживява своя апогей при разнообразието на стилове, размери, форми и функционалности.

Как да изберем масичка за кафе

Преди за изберете масичка за кафе трябва да имате предвид какъв е стилът на заобикалящите мебели. Така например, за помещение в традиционен стил е най-подходящо да се спрете на масичка с подобен дизайн - например такава с правоъгълна или овална форма. Масичката за кафе може да бъде направена от дърво, за да се съгласува с останалите дървени мебели, или пък да съчетава дърво със стъкло и метал. Един тапициран диван пък би бил чудесен избор за помещения в традиционен стил, като допълнение към пространството, отделено за почивка и разговор с приятели. Тъй като не съществуват антикварни масичка за кафе в този си смисъл, можете да се спрете на съвременна такава, която включва в дизайна си старинни елементи (като например чекмедже от ковано желязо или пък дърворезба. Когато обаче избирате масичка със съвременен дизайн, Вие разполагате с разнообразие от опции. Днес съществуват модели, които могат да се създадат дори само от 2 или 4 куба или цилиндъра, направени от дърво, кожа, метал или пластмаса. Други материали, като например камък, керамика, плетено лико или найлон, могат да бъдат оформени фактически във всяка една избрана форма.

Какво трябва да направите обаче, ако разполагате със стая в традиционен стил, а желаете да сложите в нея масичка за кафе със съвременен дизайн? Тази комбинация също е възможна, тъй като е на принципа на контраста - привличайки вниманието върху нещо различно, Вие добавяте свежест в помещението. И обратният вариант също е удачен - в една модерна стая да добавите традиционна масичка за кафе. В зависимост от стила, който искате да постигнете, ето още няколко съвета, които да Ви помогнат при избора:

• За да определите подходящите размери, оставете разстояние между канапето и масичката от поне 40 сантиметра.

• Когато имате съмнения относно пропорциите на масичката, по-добрият вариант е да изберете такава, която е по-голяма от нужното, отколкото такава, която е по-малка.

• Преди да изберете, уточнете за себе си какви са Вашите нужди и желания по отношение на този мебел. Ще се храните ли на масичката за кафе? Ако отговорът е да, то един модел с височина поне 60- 65 сантиметра би бил по-подходящ от стандартните 40 сантиметра (дори някои съвременни модели са с височина около 28-30 сантиметра).

А ще подпират ли евентуално децата Ви върху масичката? Ако да, то по-добре да се спрете на модел от дърво или с тапицерия, отколкото на модел със стъклени елементи или пък с остри ръбове.

• Масичката за кафе със стъклена платформа позволява на светлината да преминава през нея и едновременно с това няма да скрие красивият килим, сложен под нея.

• Масичката с високи крака изглежда страхотно, ако е сложена срещу тапицирано канапе или столове с тапицерия.

• Ниската масичка за кафе с къси крака стои най-добре пред канапе или столове с крачета.
• Масичката трябва да бъде точно със същата височина, с каквато са канапето и столчетата до нея.

Как да декорираме масичката за кафе

След покупката на масичката за кафе, следва нейното оформление и вписването й в цялостния интериор на помещението. Ето някои идеи в тази посока:

• Можете да изберете някакъв декоративен предмет (или няколко такива), които да сложите върху масичката, за да привличат вниманието върху себе си. Това може да бъде например ваза с цветя, красива стъклена купа, дървена кутийка с декоративни свещи и/ли пясък, или пък няколко малки книжки с красива обложка.

• Смесването на текстури и форми привлича вниманието - например можете да съчетаете няколко блещукащи преспапиета с дървени свещници. Каквото и да изберете, не забравяйте, че контрастът винаги е интересен.

• Масичката за кафе е изключително подходящо място, в което да включите повече цвят в един едноцветен или неутрален интериор. Ваза с розови цветя, купа от синьо стъкло или колекция от разноцветни преспапиета - подобни цветни детайли могат лесно да освежат едноцветния фон.

• Ако повдигнете някои предмети (върху купчинка книги или върху поставка) ще създадете един по-динамичен вид на масичката за кафе. Не натрупвайте обаче твърде много предмети върху масичката, тъй като в противен случай няма да имате къде да поставите питието си.

• Ако пък обичате подредеността и мразите претрупването, поставете подходящо сандъче или кошница до масичката за кафе, за да поставяте там нещата, които в момента не са Ви необходими.


Няма коментари


ключови думи
маси, масички за кафе, декорация, материали, дизайн, декоративен предмет, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg