фирми продукти
представяме
работа
 
Акценти в банята

Банята често е пренебрегвана като дизайн, за сметка на всекидневната и спалнята. Дори да е с ограничени размери, тя дава немалко възможности за декорация върху стените, аксесоарите и обзавеждането. Ето и няколко идеи:


Водна палитра


Акценти в банята

Вдъхновението може да бъде почерпено от всеки детайл – тук цялата палитра на помещението е базирана на основата на цветовете на настилката. Бялото, в съчетание с цвят аква, постига успокояващ и ненатрапчив ефект. Синьото обагря стените, завесата за баня, дори постелката, като по този начин обединява и унифицира всички детайли в интериора.


Модерни акценти

Акценти в банята Акценти в банята

Сребристите аксесоари в банята са допълнени от красиви акценти, изрисувани върху стените. Практичното шкафче, представляващо неголяма ниша в стената, е декорирано с малко акрилна боя в абаносово, а отстрани са оформени ефектни детайли. Детайлите са създадени с шаблон и боя и са оформени деликатно встрани от боядисана в същия цвят рамка. Стената зад рафтовете в шкафа, боядисани в абаносово, е облицована с два вида декоративна хартия в светли цветове, за да се създаде контраст.


Декоративни квадрати

Акценти в банята

На същия принцип е създадена и тази декорация – тънките дървени рамки с квадратна форма са предварително боядисани с бяла боя и са монтирани върху стената с винтове. Покрай тях пък са оформени сходни на показаните по-горе мотиви, като детайлите минават не само встрани от квадратите, но и във вътрешността им.


С внимание към детайлите


Акценти в банята

Дори най-малките детайли в банята могат да се превърнат в ефектен акцент – например дръжките на вратичките на шкафчетата или пък захватките на чешмата. Не е необходимо тези детайли да са скъпи – в специализираните магазини могат да се намерят много ефектни акценти за банята на ниски цени. Тайната тук е не в луксозния вид, а във внимателно подбраните и съчетани акценти.


Красиви дизайни


Акценти в банята

Малка, но стилна, тази баня е обзаведена с красив и практичен комплект мебели от тъмно дърво. На фона на светлите стени, дървесината създава приятен за окото контраст. Отвореното шкафче за баня се състои от няколко стъклени рафта, върху които се съхраняват част от вещите в банята и няколко декоративни детайла.


Спокойствие в зелено

Акценти в банята Акценти в банята

Вместо стандартните бели стени, тук банята е решена в наситен зелен нюанс. Той, заедно с искрящо бялото и шоколадовото, оформя палитрата на помещението. Зеленото е балансът между контрастиращите бели аксесоари и детайлите от тъмно дърво. Семплите, но ефектни дървени рафтчета в шоколадово координират с дървената рамка на огледалото, с рамките на картините върху стената и с цвета на шкафчето за баня. Техният изчистен дизайн едновременно създава акцент и обединява детайлите в интериора.


Семпло и практично


Акценти в банята

Така оформената ниша за тоалетната е декорирана семпло, но функционално – стените са облицовани с ненатрапчив тапет в бежов цвят, встрани е монтиран лост за окачване на кърпите, а ролките тоалетна хартия са поставени в малка плетена кошничка зад тоалетната чиния. Семплата картина върху стената освежава интериора, без да се натрапва.


Координиращи мотиви


Акценти в банята

За да се създаде едновременно ефектен и ненатрапчив акцент в банята, тя е обзаведена с координиращи аксесоари – например завесата за баня, мозайката зад ваната и римската щора на прозореца, които са в сходен цвят и шарка. За основен цвят в палитрата на интериора е избран зеленият, но за да се избегне монотонният дизайн, цветът е използван в няколко нюанса.


Шкаф за банята


Акценти в банята

Акцентите могат да бъдат не само красиви, но и функционални – тази ниша в стената например се използва като шкафче за банята. Монтираните в нея рафтове са напълно достатъчни, за да се поставят върху тях ролките с тоалетна хартия, кърпите и козметиката, събрана в няколко красиви плетени кошнички. На фона на стените в зелено, нишата изпъква с искрящо бялата си рамка, а вътрешността й е боядисана в малко по-тъмен от основния нюанс на зеленото.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
баня, акценти, декорация, дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg