фирми продукти
представяме
работа
 
Обзаведете банята си с дъх на лято

Независимо че лятото вече отмина, лятната атмосфера и плажните емоции могат да Ви съпътстват през цялата година. Помисляли ли сте например да обзаведете банята в дома си в "плажен" стил? Тази промяна може да включва смяна на цветовете в помещението с нюансите на лятото, морето и плажа, както и избор на аксесоари, които се асоциират с всички тези "летни" неща. Стига да имате желанието, ние ще се опитаме да Ви помогнем да се справите с тази толкова приятна задача с помощта на няколко идеи.

Ако решите да включите в своята "слънчева" баня елементи от плажа, не е нужно те да са в същото състояние, в което могат да бъдат намерени сред природата. Тук по-скоро става дума за асоциации. Например, вместо да използвате истински камъни, намерени на плажа, можете да поставите декоративни или пък речни камъчета. И все пак, ако разполагате с истински плажни елементи не се колебайте да ги сложите в своето бъдещо лично "райско" кътче. Правилото тук е да бъдете умерени, за да не се получи хаотично претрупване на аксесоари. Добра идея например е да използвате голяма мидена черупка вместо стандартните сапунерки.


Цветовете

Има много начини да решите какви цветове да използвате в "тематичната" си баня, но един от най-лесните е да изберете един елемент, който Ви вдъхновява. Това може да е картина или снимка на някой красив плаж, или пък предмет, намерен там, който Ви харесва изключително много. Този елемент ще Ви води и ще Ви покаже точно какъв тип "плажна" баня би бил най-приятен за Вас. Така например плаж на Бахамите би имал съвсем различни цветове от този на Черноморието и като резултат от това различната атмосфера би създала различно усещане. След като един път намерите своето "разковниче" започнете да разглеждате различните цветове и нюанси, а след това изберете от тях четири или пет – тези, които Ви харесват най-много. Тези четири или пет цвята ще бъдат основата на цветовата палитра на помещението. От тях изберете два или три, които ще бъдат доминиращи и два, които ще използвате при акцентите.

За да изградите обаче цветова схема за своята "лятна" баня, използвайки пейзаж, то вероятно няма да бъде достатъчно просто да вземете една снимка от плажа и да си изберете няколко цвята. По-добре е да изберете поне 3 снимки, които са близки по цвят и усещане – те би трябвало да Ви дадат достатъчно голям избор на нюанси. Едновременно с това можете да се огледате за някакви интересни идеи, които пейзажите ще Ви предложат. Ако възнамерявате да пребоядисате стените в банята си, по-добре е да подберете цвета им едва след като се избрали съответните аксесоари. Това е така, тъй като е много по-трудно да бъдат намерени аксесоари, които да се съчетават идеално с цвета на стените, отколкото да намерите цвят, който да пасва на този, в който са любимите Ви предмети (кърпи, сапунерки, закачалки и прочее).

Типични цветове за банята с дъх на плаж:

Синьо като водата
Жълто като слънчевите лъчи
Златисто като пясъка
Бяло като морската пяна
Сиво като морските скали
Кафяво като парчетата дърво, изхвърлени от морето или океана на брега
Зелено като водораслите, тревата на плажа и палмовите дръвчета на брега

Освен тези цветове, можете да експериментирате и с:
Розово като раковините
Оранжево като плажните кърпи, чехлите и всички останали аксесоари, асоциирани с плажа
Червено като шамандурите


Материали и аксесоари

След като подберете цветовете и нюансите е време да фокусирате вниманието си върху материалите, които ще използвате при декорацията. В това отношение плажът предлага голям избор и за Вас вероятно няма да е трудно да изберете онези елементи, които Ви харесват най-много.

Типични материали, които могат да се намерят на плажа:
Парчета дърво, изхвърлени на брега от вълните
Камъчета
Раковини и/ли мидени черупки
Морски таралеж, рачета и морска звезда (тези елементи е най-добре да закупите като сувенир, тъй като набавянето им може да бъде опасно и трудно)
Малки котви
Въжета и връвчици
Плажни кърпи

Отивайки на плажа, Вие не виждате само палмови дървета, мидени черупки или морето/ океана. Възприятието Ви стига далеч от това и Вие виждате разнообразие от предмети: пясък, вълни, сърфове, лодки, водни колела, водорасли, камъни, скали, небето, облаците, птици, плажни кърпи, слънцето и прочее. Всеки отделен елемент създава плажната атмосфера, затова е важно да използвате разнообразие от цветове, текстури и елементи. Когато използвате комбинации от някои от изброените материали (или пък други, които сте открили сами) Вие ще създадете в помещението усещане за присъствие на плажа, тъй като съчетанието на тези елементи ще извикат в съзнанието Ви съответните спомени.


Няма коментари


ключови думи
баня, лято, аксесоари, плаж, дизайн, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg