фирми продукти
представяме
работа
 
11 нестандартни бани

Ако сте свикнали да мислите за банята като за скучно място, в което човек прекарва съвсем малко време и бърза да излезе, може би е време да преосмислите тази асоциация. Вижте няколко ефектни и нестандартни бани и тоалетни, които ще Ви убедят, че няма граници за човешкото въображение.


1. Тоалетна - аквариум


11 нестандартни бани

Много бани имат морска декорация, някои дори са облицовани с тапети или мозайка, изобразяващи дъното на океана или брега на морето. Тази баня обаче може да се похвали с факта, че нейната декорация е съвсем истинска. Банята се намира в луксозно кафене в Япония и е разположена под водата, в огромен аквариум, пълен с разнообразни представители на океанската фауна, включително огромна морска костенурка. Проектът струва 270 хиляди долара и всъщност е създаден като дамска тоалетна. Разбира се, стените на помещението са прозрачни, така че се създава усещането, че плуваш сред водите на океана.


2. Тоалетна отвисоко

11 нестандартни бани

Специално създадена, за да провокира онези, на които им се завива свят от високото, тази компактна тоалетна е със стени, облицовани със специални тапети. Те изобразяват безкрайни редици от високи жилищни сгради, които създават усещането, че се намирате в средата на нищото.


3. Тоалетна от едностранно - прозрачно стъкло

11 нестандартни бани

11 нестандартни бани

Дизайнерката Моника Бонвичини е създател на тази невероятна обществена тоалетна, разположена насред тротоара. Огледалният куб е създаден от стъкло с едностранна видимост – хората вътре могат да виждат какво става отвън, но не и обратното. Невероятното усещане съчетава чувство за уединение, с капка ексхибиционизъм. Затова не е напълно ясно дали всички хора биха се чувствали комфортно на едно такова място.


4. "Вградена" тоалетна

11 нестандартни бани

Още една обществена тоалетна, която обаче се отличава не по материала, от който тя е направена, а по своя дизайн. Компактната кръгла кабинка се появява в 10 часа вечерта и изчезва в специално изработена шахта, когато стане 3 часа сутринта. През деня на нейно място се вижда само кръглият капак на шахтата.


5. Баня "Планинско поточе"


11 нестандартни бани

11 нестандартни бани

Минималистична и свръх модерна, тази баня се нарича "Mountainous Brook" ("Планински поток"). Иновативният й дизайн има един цялостен панел, който включва плот с мивка, душ-кабина и тоалетна. Банята е създадена специално за тесните градски жилища, в които да пресъздаде естествената атмосфера на природата. За целта дизайнът й пресъздава планинския релеф, а от едната му страна към тоалетната се спуска струя вода, наподобяваща ручей.


6. Златната баня на Долче & Габана

11 нестандартни бани

Част от първокласен ресторант, наречен "Gold" ("Злато"), тази свръх луксозна баня е създадена от дизайнерското дуо Долче&Габана. Тя е облицована със злато и е често посещавана от световноизвестни звезди от модния подиум и шоубизнеса.


7. Баня "Швейцарско ножче"

11 нестандартни бани

Вдъхновен от мултифункционалния дизайн на швейцарските ножчета, този модел представлява компактна баня и тоалетна с няколко функции в едно. Всъщност това е вероятно първата в света вертикална сгъваема баня. Тя е наречена "Vertebrae" ("Гръбначен стълб") и представлява стоманена конструкция с височина 2.5 метра. Цената й, разбира се, е доста голяма – 9 хиляди британски лири. Конструкцията събира в едно два душа, място за вещите, тоалетна и модул за пускане на водата.
 

8. Баня с гледка

11 нестандартни бани

Тази баня се намира в Columbia Tower, Сиатъл, и е една от многото бани в 76-етажния небостъргач. Някои от тях се намират на огромна височина и предоставят спираща дъха гледка към града. Всяка баня е облицована с мрамор и е обзаведена с месингови приспособления. Въпреки, че тези бани са създадени само за жени, като място за почивка, в тях се промъкват и немалко мъже.


9. Компактна баня


11 нестандартни бани

Когато говорим за минималистичен дизайн, ето нещо, което наистина спестява място – компактна разгъваща се баня с размерите на шкаф. Тя включва вана, мивка, душ и тоалетна, като всеки модул се изважда непосредствено от другите. Банята включва още тоалетно шкафче под и над мивката и малък шкаф над вградената тоалетна.


10. Изчезваща баня


11 нестандартни бани

Тук сгъваемите дървени рафтчета (и пейка) скриват мивката, тоалетната и душа, давайки възможност банята да се трансформира в многофункционална стая.


11. Модерна баня с минималистичен дизайн


11 нестандартни бани

Тази минималистична баня комбинира функция и стил, създавайки една почти футуристична атмосфера. Тя включва компактна вана, рафтчета с огледало и мивка.


Източници: oddee.com, popularmechanics.com







19 октомври 2010 23:45 | ВПЕЧАТЛЕНА СЪМ
От: Елена Димитрова
ПРИ ТАЗИ ГЛЕДКА,КАКВО ДА КАЖЕШ...ИЗГУБИХ И УМА И ДУМА!ИСТИНАТА Е,ЧЕ МНОГО СЪМ ВПЕЧАТЛЕНА!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
нестандартни бани, баня, тоалетна, тоалетни, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg