фирми продукти
представяме
работа
 
Декорирайте дома си в шоколадово

Дори да не сте от хората, които обичат шоколад, то вероятно ще обикнете неговия наситен кафяв цвят, интегриран във Вашия дом. Страхотните тъмнокафяви нюанси са наречени "новото черно", тъй като са стилни и изглеждат страхотно в съчетание с разнообразие от цветове.

Сега и Вие можете да се потопите в атмосфера на плътните и богати шоколадови нюанси. Представете си съблазнителните кафяви оттенъци в съчетание със свежо бяло, топъл карамел, златисто жълто, папратово зелено и дълбоки червени нюанси. Ако искате да внесете в дома си елемент с шоколадов привкус, ето някои идеи в тази насока: 

• Кожата е идеалният избор за шоколадовата цветова схема. Тя може да бъде намерена в разнообразие от кафяви нюанси, като по-голяма част от тях са изключително наситени и дълбоки. Кожата придава на помещението едновременно комфорт и стил. 

•  Съчетайте избраните от Вас шоколадови нюанси с щедро количество контрастиращи светли цветове в неутралната гама. Тук имате голям избор - сламено жълто, пясъчно жълто, искрящо бяло и дори бледосиво или тревисто зелено. Използвайте за основа на цветовата схема в помещението поне един от цветовете на тъканите в него, като най-добре е това да бъде шарка, събираща в себе си няколко красиви цвята. 


•  Мебелировката от тъмна дървесина ще подчертае още повече дизайна в шоколадови нюанси. Добре е обаче да добавите и няколко елемента от светла дървесина или друг материал в светъл цвят - те ще направят интериора още по-интересен и същевременно ще избегнете прекалено "тежкия" вид на помещението. Естественият ратан, плетените мебели и бамбуковите изделия също биха се съчетали добре в интериора. 

•  Внесете шоколадовите нюанси и в спалнята си с помощта на мебели в тъмен цвят, кадифени покривки за леглата в наситени оттенъци и подходящи декоративни детайли. Добре е фонът в стаята (подът и стените) да е в светли тонове, за да може фокусът да падне върху свежестта на тази цветова схема. 

•  Пищните тъкани се съчетават прекрасно с шоколадовата палитра. Красивите златисти дамаски, лъскавата коприна, пискюлите и кантовете способстват за увеличаване на дълбочината и плътността на дизайна. 

•  Планирайте интериора в стаите като използвате шоколадовите нюанси за константа (постоянна величина), но при всяка една стая сменяйте основната схема, контрастиращите нюанси и подредбата на обзавеждането. Можете например да внесете лукса на кадифето във всекидневната, пясъчните и сламени тонове в кабинета, а в спалнята - богати флорални мотиви. 

•  Прибавете към неутралните завеси/ щори/ сенници на прозорците щрихи в шоколадов цвят - с помощта на подходящи кантове, обшивки или пък ленти. 

•  Можете също така да използвате растителност с кафяви нюанси, която ще освежи атмосферата в дома Ви. За тази цел са подходящи и изсушените аксесоари от естествена растителност - ваза с бамбукови стебла, кошничка от върбови клонки или букет от красиво аранжирани сухи цветя. 

•  Голяма част от керамичните плочки и подовите покрития от естествен камък са в прекрасни кафяви нюанси. Потърсете такива със златист или жълтеникав подтон (а не розов или сив), които ще внесат топлина в помещението. 

•  Бамбукът, агавето (сизал), рамията и другите екзотични материали, излъчващи топлота, пасват идеално на стила в шоколадово. От някои от тези материали могат да се създадат не само килимчета и декоративни покривки, но и щори (бамбук), и дори тапети (рамия). С тяхна помощ можете да балансирате атмосферата със сламени нюанси или пък да добавите тъмнокафяви тонове към интериора. 

•  Потърсете тъкани, при които шоколадовото е основен или второстепенен цвят. В тази група могат да бъдат включени материите на райета или каре, както и някои флорални мотиви. 

•  Комплектите съдове за хранене в шоколадови нюанси могат да не допаднат на всеки. Затова пък лесно можете да добавите кафяво под формата на украса върху съдовете или върху самата маса за хранене - като оставите масата от дърво без покривка, като поставите върху нея аксесоари от дърво (салатиера, солница и пр.) или като съчетаете комплект от бели чинии за хранене с подложки или салфетки в наситено шоколадово.Няма коментари


ключови думи
цветове, кафяво, шоколадово, обзавеждане, мебели, декорации, дизайн, интериор, тъмни цветове, светли цветове, мотиви, фон

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg