фирми продукти
представяме
работа
 
"Направи си сам" безопасност

"Направи си сам" дейностите са интересно и полезно занимание за повечето хора. Да започнеш нещо от самото начало и да видиш как то се превръща в желания предмет или цел е изключително приятно. Има обаче някои опасности, които грозят всеки домашен майстор и затова е добре да спазвате някои предпазни мерки по време на работата. Ето някои съвети за безопасност при майсторенето у дома.
 
• Ако работите с отровни (токсични) вещества или опасни за здравето материали, носете защитно облекло, ръкавици и предпазни очила.

• При работа в прашни, мръсни или непроветрени помещения използвайте защитна маска на устата. Същото важи и при работата с трион или други инструменти за рязане на дърво, където носенето на защитни очила също е препоръчително.

• Докато боядисвате или лакирате, както и при работа с препарати, съдържащи летливи вещества, поддържайте помещението добре проветрено и с постоянен приток на свеж въздух. Ако работите с вещества, чийто изпарения са отровни, това правило важи с още по-голяма сила, като е добре да добавите и маска на устата. Не забравяйте, че някои вещества не са отровни при нормална употреба, но могат да отделят токсични изпарения при смесването им с други вещества. Ето защо се осведомявайте не само за опасностите при употреба на дадения препарат, но и за рисковете при взаимодействието му с други препарати.

• По време на работа използвайте качествена екипировка. Важно е да използвате точните инструменти за точната работа, като избягвате да експериментирате и заменяте инструментите един с друг.

• Съхранявайте инструментите си на места, които не носят риска от случайното им изпадане или бутане, и които да са недостъпни за децата и домашните животни. Най-добре е да държите инструментите и опасните препарати заключени в отделни шкафове, които да използвате само за тази цел.

• Докато поправяте или проверявате нещо по електрическата мрежа, изключете мощността на мрежата като махнете временно бушона. При работа с електрически уреди и елементи винаги носете гумени ръкавици.

• Докато поправяте или проверявате електрическите уреди, уверете се, че сте извадили щепсела на уреда от контакта. Не забравяйте да сложите гумени ръкавици по време на работа.

• Купете си пожарогасител, който е създаден специално за пожари при проблеми с електричеството (късо съединение и пр.), тъй като само той може да се справи с този тип пожар. Никога не използвайте вода за гасене на огън, причинен от електричество.

• Използвайте бормашина с пластмасово тяло, тъй като то няма да провежда електричеството към Вас. Ако Ви се наложи да поправите уреда, изключете го предварително от контакта. По време на работа не носете развлечени дрехи и/ли бижута, тъй като те могат да се заплетат в инструмента.

• Стълбите много често са причина за инциденти по време на различни дейности в дома, включително тези от типа "Направи си сам". Преди да използвате стълбата прочетете внимателно инструкциите за употреба, както и предпазните мерки по време на работа. Това е от особена важност, ако Ви се налага да сглобявате стълбата преди употреба, защото и най-малката нередност при асемблирането може да предизвика големи неприятности. По време на работата не се накланяйте силно на едната страна на стълбата, за да не загубите равновесие. При възможност, докато сте върху стълбата повикайте някого, който да следи работата Ви и при нужда да задържи стълбата, ако тя изгуби стабилност.


• Каквато и дейност да извършвате, планирайте внимателно своята бъдеща работа. Уверете се, че наистина можете да се справите сами с работата - ако не сте сигурни, наемете професионалист. Ако Ви се налага да свършите нещо бързо не претупвайте нещата и не се опитвайте да свършите работата за двойно по-кратко време, защото така се увеличава рискът от грешки. Най-добре помолете някой да Ви помогне.Няма коментари


ключови думи
направи си сам, безопасност, домашен майстор, съвети, стълба, инструкции, предпазни мерки, опасности

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg