фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен рафт за антрето

Ако нямате достатъчно място в антрето си, за да поставите гардероб или шкаф, монтирайте този практичен рафт за стената, върху който можете да подредите няколко плетени кошници за вещите. В долната част на рафта можете да монтирате дървени дъски със закачалки, а под него може да се постави пейка за сядане или шкаф за обувки.

Лесен рафт за антрето

Върху практичния рафт можете да подредите по една голяма плетена кошница за всеки член от семейството. Рафтът може да се оформи съвсем семпло или да се декорира с дървени елементи за фризове.


Необходими материали:


* 10 бр. скоби – 5 по-малки за горната част на рафта и 5 по-големи за основата
* дървена дъска (2.5 х 25 см.) с дължина 1.80 м. (за основата)
* дървена дъска (2.5 х 30 см.) с дължина 1.90 м. (за горната част) – вместо дъска, в горната част на рафта можете да поставите орнаментен рафт или стар рафт за камината
* 4 бр. дървени дъски (2.5 х 25 см.) с дължина 40 см.
* винтове за монтаж към стената
* винтове за дърво
* по желание: полусферични дървени елементи за фриз
* чук, дрелка
* пирони
* дървени дюбели
* лепило за дърво
* строително лепило
* шкурка
* грунд и боя в желания цвят


Инструкции:


1. Монтирайте с подходящи винтове петте големи скоби върху стената, на разстояние 40 см. една от друга. С дрелката пробийте по 3 отвора, разположени на равни разстояния във всяка от четирите дървени дъски – тези отвори ще са за дървените дюбели. Използвайте строително лепило и пирони, за да монтирате дъските

2. Поставете дървената дъска (с дължина 1.80-2 м.) върху горната част на скобите и ги монтирайте с винтове за дърво (по два на всяка скоба). Ако желаете, можете да монтирате по ръба на дъската дървени елементи за фриз, като използвате лепило за дърво и пирончета.

3. Поставете върху дъската петте малки скоби, като ги обърнете в посока навън. Монтирайте ги с винтове за дърво за дървената дъска, като ги разположите в предната й част и ги разпределите на разстояние 40 см. (както при долните скоби).

4. Монтирайте към стената дъската с дължина 1.90 м (или готовия рафт), като използвате подходящи за конструкцията винтове. Дъската трябва да е поставена така, че да ляга върху горната част на малките скоби, а ръбовете й да са изравнени с техните ръбове. Монтирайте я за скобите с винтове за дърво.

5. Използвайте лепило за дърво, за да закрепите дървените дюбели към предварително направените отвори в дъските под рафта – те ще играят ролята на закачалки.


Източник: marthastewart.comНяма коментари


ключови думи
рафт, рафтове, антре, идеи за дома, закачалки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg