фирми продукти
представяме
работа
 
9 ефектни идеи с речни камъчета

Следващия път, когато се разхождате до реката не забравяйте да съберете шепа гладки речни камъчета с различна форма – след като видите какво можете да направите с тях, разходката ще Ви се стори не само приятна, но и полезна. Някои от показаните по-долу проекти са не само красиви, но и практични, а други са само за декорация. Всички те обаче са много ефекти и можете да ги направите заедно с децата си.


1. Магнит - прасенце

9 ефектни идеи с речни камъчета

Това практично прасенце е оформено от 4 речни камъчета с подходяща форма, едно голямо и 3 малки, залепени едно за друго с помощта на циментово лепило. Получената фигурка е оцветена допълнително с подходяща боя в розово, а очичките и зурлата са направени с черна боя и клечка за зъби. Към гърба на големия речен камък е залепено малко магнитче, така че веселата фигурка да може да се използва за поставяне на бележки върху хладилника или друга метална повърхност.


2. Симпатични тюленчета


9 ефектни идеи с речни камъчета

Няколко продълговати камъчета в тъмен цвят (или допълнително боядисани в такъв) могат да се превърнат в забавни циркови тюленчета. За основа можете да използвате камъчета с формата на барабан, а топката можете да оформите и от парче пластилин. Оцветете с боя и тънка четка камъчетата, за да оформите детайлите.


3. Езерце с патици


9 ефектни идеи с речни камъчета

Интересна декорация за детската стая или за страничната масичка – каменни патенца, плуващи в езерце от парче декоративна хартия в синьо. За да оформите патетата, са Ви необходими подходящи по форма овални и сплеснати камъчета, като детайлите оформите с подходяща четка и боя в свежи цветове.


4. Зайче – подпорка за книги


9 ефектни идеи с речни камъчета

Голямото речно камъче с овална форма може да се превърне в чудесна подпора за книгите на рафта. За целта оцветете целия камък в желания цвят, добавете две плоски камъчета за уши и няколко малки за крачета, като ги залепите с циментово лепило. Муцунката оформете с тънка четка и боя, а нослето можете да направите от топче пластилин.


5. Весели калинки


9 ефектни идеи с речни камъчета

Единичните речни камъчета с овална форма и различни размери ще се превърнат във весели калинки, ако ги оцветите в бяло, черно и червено. За да завършите декорацията, подредете калинките върху хартиен лист в подходящ нюанс.


6. Стилна костенурка


9 ефектни идеи с речни камъчета

Почти като истинска фън шуй статуетка, тази красива костенурка ще бъде чудесна декорация за всекидневната. Изберете един голям камък с овална форма за корубата, 4 еднакви продълговати камъчета за крачетата и по едно камъче за главата и опашката. Тънкостта на декорацията се крие в умелото оцветяване, за да се постигне по-естествен ефект. Частите на костенурката можете да подредите стабилно една върху друга или да ги залепите с циментово лепило за повече стабилност.


7. Забавни мечета панда


9 ефектни идеи с речни камъчета

Красиви и симпатични, тези мечета панда могат да се допълнят от стръкче бамбук, истинско или от хартия. Пандите могат да се направят като залепите едно към друго два овални камъка – голям и малък, и добавите върху тях по две много мънички плоски камъчета за ушички. Оцветете готовите фигурки с боя в черно, бяло и розово.


8. Куче – подпора за врата


9 ефектни идеи с речни камъчета

Това весело куче може да изпълнява ролята на подпора за вратата, за да стои тя отворена при необходимост. То може да се направи от няколко продълговати камъчета – по едно за тялото, главата и опашката, две за ушите и четири за крачетата. Оцветете кучето в желаните цветове и шарки, и добавете очички и нос от топчета пластилин. Използвайте циментово лепило, за да залепите частите на кученцето една към друга.


9. Свежи жабчета

9 ефектни идеи с речни камъчета

Една изключително свежа и забавна декорация, която освен това е лесна за направа. За жабчетата са Ви необходими по едно овално камъче за тялото и по две плоски камъчета с продълговата форма за крачетата. Останалото е въпрос на декорация с четката и боята в няколко нюанса. Очите на жабките най-лесно ще направите от топчета пластилин, но можете да използвате и малки камъчета с подходяща форма. Залепете тялото към крачетата с циментово лепило или ги закрепете стабилно. Допълнете свежата декорация с няколко листенца от водна лилия, направени от цветна хартия.


Някои съвети при изработка на декорациите от речни камъчета:


* Залепете камъчетата едно за друго преди да нанесете боята, като първо залепите най-малките части, а след това големите. Опашката можете да залепите и след боядисването. Най-стабилното лепило за тези проекти е циментовото, но то трябва да се използва внимателно, под родителски контрол и в добре проветриви помещения.

9 ефектни идеи с речни камъчета

* Докато лепилото стегне можете да поставите камъчетата върху опора от пластилин.

* За повече стабилност можете да залепите от долната част на дългите фигурки по няколко бъркалки за кафе или дървени клечки за сладолед, а след това ги боядисайте в същия цвят като частите на тялото.

9 ефектни идеи с речни камъчета


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
камъчета, речни камъчета, декорация, прасенце, тюленче, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg