фирми продукти
представяме
работа
 
Светлината у дома - II част

Столовата

Приятелската и сърдечна атмосфера по време на вечеря не трябва да се нарушава от силно и "насилствено" осветление. Ето защо вие можете да изберете нежната светлина на един полилей и на няколко аплици, поставени над бюфета. Те се връзват изцяло с всички стилове, не заслепяват и не дразнят очите. Спалнята


Предпочетете обща и разсейваща светлина и отбягвайте остарялото вече висящо осветление. Начинът, който ви препоръчваме, се базира на отражението на светлината върху тавана или по стените. За четене в леглото ни е нужно концентриращо и насочено осветление, без да дразни очите. Запомнете: не трябва да пада светлина върху огледалата, защото ослепява. 

Кухнята


За кухнята са необходими и приложими общата и концентриращата светлина, особено върху работните плотове. Като общо осветление можете да използвате осветление на тавана с два или три малки прожектора с насочена светлина върху точките, които ви интересуват повече (хладилник, мивка и др.). За да можете де извършвате по-лесно отделни операции, поставете под долапите обикновено осветление. Поставете над масата за хранене едно осветително тяло с концентрираща светлина или дървена рамка с вградени халогенни рефлектори. Бюрото


То си иска своето осветление, което може да ни осигури една настолна лампа с концентриращо осветление. Дори ако бюрото е в модерен стил или обикновено, поставете една бронзова лампа с хартиен абажур или старо осветително тяло. Това ще придаде особена атмосфера. За всеки случай отбягвайте употребата на осветителен източник зад гърба ви.Детска стая


Тук е необходимо общо и разсейващо осветление. Забравете т. нар. детски осветителни тела, т.е. висящите, с детски рисунки, тъй като те вече са остарели. Използвайте халогенните рефлектори, поставени на тавана, на които силата на светлината се регулира с регулатор. 

БанятаОтбягвайте класическото и монотонно решение на осветление с обикновени лампи. Поставете два рефлектора над огледалото, насочени към мивката. Не трябва да се забравя, че игрите със светлината нямат край и винаги ще възбуждат нашата фантазия.

Няколко съвета:

За да можете да изчислите по-лесно силата на светлината във ватове, необходими за всяко пространство, ще ви бъде от полза следните данни: Необходими ватове за достатъчното осветление на едно пространство: Осветление във ватове за други места:
* Места за четене или друга дейност от 75 до 100 вата
* Работен плот на кухнята - 40 вата
* Бюро - от 75 до 100 вата
* Огледало - 60 вата
* Маса за гладене - 75 вата
* Крушка за нощно шкафче - 40 вата

Някои забележки за по-ефективно използване на данните:
* Ако едно пространство се осветява пряко, тогава горепосочените стойности следва да се удвояват.
* Ако стените са облепени с тапети в тъмни цветове, тогава стойностите трябва леко да се повишат.

По материали на сп. РозалиНяма коментари


ключови думи
осветление, кухня, спалня, баня, столова, бюро, аранжировка, осветителни уреди, светлина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg