фирми продукти
представяме
работа
 
Летни изкушения: Невероятни басейни от цял свят

Вижте тази разхлаждаща летните жеги колекция от басейни, събрана от различни места по целия свят.


Невероятни басейни от цял свят

* Обградената от свежа зеленина и планински хълмове къщурка се намира сред лозя в Калистога, Калифорния. От кокетния басейн в двора й се разпростира 360-градусова панорама към околностите, а самият басейн е изграден насред тучната полянка, без около него да се оформя специална настилка.


Невероятни басейни от цял свят

* Този луксозен басейн се намира в огромен хотел в Тайланд. Той се намира в района на т.нар. Златен триъгълник, откъдето някога е започвал пътят на опиума - това е малка територия по течението на река Меконг, където се събират границите на три държави. Именно заради ключовото си местоположение, този басейн вероятно е единственият в света, който е с гледка към три различни държави – Тайланд,  Лаос и Мианмар (Бирма). От височините на хотела се разкрива чудесна панорама към джунглата отдолу, а дъното на басейна е декорирано със стилизирани макове – нещо като намигване към историята на района, свързана тясно с отглеждането на опиум.


Невероятни басейни от цял свят

* Тази нестандартна постройка представлява къща за гости и студио, и се намира в покрайнините на Ню Йорк, САЩ. Сградата е в паладиански стил и е скрита зад гъстите дървета. Басейнът отпред пък е отделен от внимателно оформения ландшафт чрез ниска ограда. Високата стена до него представлява нестандартна декорация с малки ниши за отмора.


Невероятни басейни от цял свят

* Слънчева Калифорния ни посреща с фините си пясъчни плажове на брега на Пасифика, наричани Американската Ривиера. Тук е показан един от най-луксозните курорти по крайбрежието - Pelican Hill, построен в средиземноморски стил. Огромният басейн в курорта е оформен на етажи и е заобиколен от комфортни шезлонги. Облицовката на басейна е направена от 300 000 ръчно изрязани стъклени плочки, a гледката от него е насочена към пристанището Нюпорт и брега на океана.


Невероятни басейни от цял свят

* Американецът Робърт Бранен и семейството му закупуват и реновират тази традиционна къща в колониален стил, намираща се в северната част на Тоскана, Италия. Сградата е част от средновековно селце в полите на Апуанските Алпи и предлага зашеметяваща гледка към долината отдолу. Уединеният басейн е с малки размери, но е разположен така, че създава усещането, че се намираш на ръба на хълма. Той се намира под къщата и е заобиколен от каменни зидове, като в единия от тях е оставено прозорче, от което се разкрива зашеметяващата гледка.


Невероятни басейни от цял свят

* Макар на пръв поглед да изглежда като луксозна къща в Мароко, тази сграда всъщност се намира на брега на Атлантика във Флорида, САЩ. В тропическия оазис около сградата най-силен акцент е басейнът, който обгражда постройката от няколко страни. В кристално сините му води се оглеждат тропически растения – кокосови палми, папая, манго и ананас. Специфичната веранда, облицована с цветни керамични плочки, продължава стъпаловидно в басейна, сякаш потъва постепенно в него.


Невероятни басейни от цял свят

* Този басейн, разположен пред модерна сграда в Хонг Конг, е създаден в стил "infinity edge" – при него ръбът на басейна е оформен така, че да се създаде оптическата илюзия на безкрайност, сякаш водата достига до хоризонта и се слива с него. Макар и тесен, той предлага очарователна гледка към съседните хълмове и отразява във водите си ярките цветове на природата наоколо.


Невероятни басейни от цял свят

* Природата и създаденото от човека се сливат, за да създадат чудесно съчетание – този екзотичен курорт се намира в Cabo San Lucas, Мексико, и е на метри от брега на океана. Басейнът тук, който е оформен на два етажа, също е създаден в стила "infinity edge", така че да се постигне усещане за безкрайност. До основния басейн пък е обособено малко изкуствено езерце, оградено от тучна зеленина.


Невероятни басейни от цял свят

* Нестандартна сграда с нестандартен басейн – тази вила се намира в Хавай, а басейнът е вместен встрани от нея, под необичайна по форма арка. Водата му отразява светлината и я разпръсква настрани, създавайки невероятни слънчеви зайчета по стените на арката. За екстериора е използвана гореща палитра от охра, пясъчно жълто и люляково.


Невероятни басейни от цял свят

* Тази великолепна каменна постройка се намира в средновековно селце във Франция. Тя представлява укрепен замък от 11-ти век, реновиран допълнително от своите американски собственици. Басейнът в полите на замъка е копие на каменен басейн от 18-ти век.


Невероятни басейни от цял свят

* Спиращата дъха гледка към Индийския океан, съчетана с отблясъците на светлините във водата на басейна – тази екзотика принадлежи на луксозен хотел на остров Мавриций. Басейнът в хотела е оформен в нестандартна форма, така че да се образуват няколко малки островчета със зеленина. Красивите му извивки и подводни лампи го превръщат в очарователна гледка както денем, така и нощем.


Източник: architecturaldigest.comНяма коментари


ключови думи
басейни, басейн, луксозни басейни, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg