фирми продукти
представяме
работа
 
Модерно виждане за Фън Шуй

Фън Шуй е обвито в мистерии и трябва да бъде подложено на критичен анализ, за да бъде разбрано по–добре. Произходът му е свързан с древното градоустройство, архитектура и вътрешна декорация. Древните китайци са живяли по поречието на Жълтата река и основната им грижа е била да се предпазят от ветровете и придошлата вода. С тяхното развитие се развива и фън шуй, свързано с плодородието, славата и богатството. Философиите на Конфуций и Тао господстват в Китай от хилядолетия. Корените му, без съмнение, трябва да се търсят в тези идеи.

За жалост древните фън шуй майстори са били обучавани в себичност и не са предавали всичките си знания на своите последователи и ученици. Поради това знанието за фън шуй се превръща в псевдо – фън шуй. Конфуцианците считат човека за част от Вселената, която обитава. Той трябва да уважава това, което Майката Природа му дарява и да не й се противопоставя. По този начин той трябва да пази обкръжаващата го среда.

Пътят на човека е повлиян от Небесния късмет, Земния късмет и Човешкия късмет. Друг начин да се изрази тази зависимост е – човешкият живот е свързан с три елемента – време, пространство и действие. Елементът време е свързан с рождената дата като първо условие. Елементът пространство е свързан с мястото, където е роден даден човек и с мястото, където живее. Елементът действие е това, с което човек се занимава. Той ще бъде благоденстващ, ако върши правилни неща в подходящото време и на подходящото място. В противен случай ще се натъква на неприятности.

Да преследва земния късмет означава просто да живее и работи на място, където да е в хармония с природата. Бихте ли нарекли това суеверие? Това, за което говори фън шуй е “чи”. След като материята и енергията са заменяеми, “чи” може да е под формата на материя или енергия, или – комбинация от двете. Затова “чи” може да е видимо или невидимо. Древните китайци класифицират всички неща в природата в пет групи: метал, вода, дърво, огън и земя. В действителност всичко, което съществува е комбинация от тях.

Различните комбинации имат различно влияние, някои добро други лошо. Всъщност фън шуй е учение за разпространението на “чи” в пространството. Това разпределение също не е едно и също през цялото време. Основната цел е постигането на пълна хармония с природата. В много отношения фън шуй се базира на нашата интуиция и здрав разум.Няма коментари


ключови думи
Фън Шуй, архитектура, вътрешна декорация, развитие, материя, енергия, чи, комбинации, елементи, късмет

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg