фирми продукти
представяме
работа
 
8 бързи идеи с плат

Вижте няколко идеи с парчета плат, останали Ви от други проекти. Пуснете на воля въображението си и създайте свой собствен стил с малко средства.


1. Тапицерия за леглото


8 бързи идеи с плат

Използвайте парчета разноцветен плат, за да създадете тази жизнерадостна декорация за горната дъска на леглото си. За целта използвайте няколко квадратни парчета от шперплат с желаните размери, поставете отгоре им парче дунапрен със същите размери и ги залепете с подходящо лепило. Тапицирайте всеки квадрат с парче от избрания плат – обвийте горната им част с плата и захванете ръбовете му откъм долната страна на шперплата с тапицерски телбод. Готовите тапицирани парчета залепете директно върху дъската на леглото или използвайте парче шперплат, предварително срязано до желаните размери.


2. Свежо и удобно


8 бързи идеи с плат

Превърнете неудобния дървен стол в комфортно място за сядане бързо и лесно. За целта извадете седалката и облегалката за гърба, очертайте контурите им върху парче картон и изрежете от дунапрен подложки със същите размери. Използвайте картонените шаблони, за да изрежете и тапицерията от желания плат – добавете отстрани по няколко сантиметра толеранс, за да захванете плата за дървесината. Напръскайте седалката и облегалката със спрей-лепило, и залепете дунапреновите подложки за тях. Тапицирайте ги с плата и захванете ръбовете му от долната страна на дървесината с тапицерски телбод. Монтирайте обратно двете части на стола.


3. Чаровни завески за кухнята


8 бързи идеи с плат

Ако остатъците от любимия Ви плат не достигат за стандартни завеси, направете си частични кухненски завески (т.нар. café curtains). Те са поставят само в долната част на прозорците и имат няколко предимства – изискват по-малко плат и осигуряват уединение, като едновременно с това не блокират напълно слънчевата светлина. За да ги направите, ушийте двустранни панели за завеските с желаната височина, направете подгъвите и ги окачете върху предварително монтиран върху прозоречната рамка тънък корниз. Ако искате да постигнете по-голям ефект, направете двете парчета плат за всеки панел с различна височина и ги пришийте на етажи, като направите подгъва на горното парче малко по-нагоре от ръба. Окачването на завеските пък става най-лесно с клипсове, които от своя страна се окачват на корниза с метални халки.


4. Завески за бюрото


8 бързи идеи с плат

Превърнете стандартната маса във функционално работно бюро – за целта боядисайте плота и краката на мебела в различни цветове, а в долната му част добавете завески. Те ще скриват безпорядъка под бюрото и едновременно с това ще му придадат допълнително очарование. Завеските  можете да направите от четири панела плат – два за предната част и по един за двете странични части. Направете подгъв от всяка страна, а в горната част направете "джобче" за окачване на завеските. Отдолу пък можете да пришиете декорация от цветна сатенена лента в съответстващ цвят. Окачете панелите върху предварително монтирани в горната част на бюрото метални лостове или пък върху добре опънати въженца, завързани за винтчета с халки.


5. Нови панели за вратичките на стария шкаф


8 бързи идеи с плат

Ремонтирайте бързо и евтино стария шкаф със счупени стъклени вратички – за целта заменете стъклената част с обикновени панели от плат. Заковете панелите откъм задната страна на рамките, като ги опънете добре. Когато цветът и щампите на панелите Ви омръзнат, можете да ги замените с нови.


6. Бързи калъфки за декоративните възглавнички


8 бързи идеи с плат

Освежете скучните декоративни възглавнички с нови калъфки – за целта Ви е необходимо само парче плат с дължина няколко сантиметра по-голяма от обиколката на възглавничката. Прегънете плата така, че двата края да се срещнат и припокрият на около 1/3 от ширината на предната част. Пришийте горните и долните ръбове, а отворът на предния панел захванете с няколко големи копчета, облечени в плат с координиращ цвят.


7. Декоративни топки от плат


8 бързи идеи с плат

Облицовайте с разноцветни платове няколко различни по размер дунапренови или стиропорени топки, и ги подредете в декоративна купа, за да получите свеж и интересен акцент за всекидневната. За целта нарежете плата на ивици, а тях залепете за сферите с подходящо лепило, като ги увивате в различни посоки, за да покриете цялата повърхност.


8. Стилна декорация за масата


8 бързи идеи с плат 8 бързи идеи с плат

Ако искате да покажете красотата на дървената маса в трапезарията, без да я скривате под плътни покривки, декорирайте я само с цветна ивица плат. За да направите декорацията, използвайте две различни материи – едната е за основата, а другата е за обшивката. Пришийте четирите ивици за обшивката към основния панел, като прегънете ръбовете под ъгъл 45 градуса. Направете подгъвите и пришийте готовия декоративен панел за предварително подготвено парче плат за подплатата. Ако желаете, можете да добавите ръбовете декорация от мъниста или ресни.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
плат, платове, обзавеждане, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg