фирми продукти
представяме
работа
 
За нуждата от покривно озеленяване

В съвременните градове, където темповете на строителството могат да се мерят със скоростта на състезател от формула 1, не остава много място за зелени площи. Всяка педя земя в огромните мегаполиси е ценна и скъпа, но растителността - тази, без която бихме ходили по улиците с кислородни бутилки, е безценна. Ние зависим от нея, не можем без нея. Често обаче създаването на паркове или градинки в централните градски части е невъзможно - всичко е застроено или предвидено за паркинги. Това звучи обезсърчително!?

Е, напоследък, дори и у нас, станаха популярни озеленените покриви. Всички тези на пръв поглед безумни мечти за френски градини, перголи и басейни, английски поляни и японски кътове - оазиси сред градската джунгла върху покрив, са напълно възможни. Тези острови с растителност сред морето от бетон и стъкло ни спасяват във всякакъв смисъл. Те обогатяват гледката, успокояват погледа с меките си тонове, а човек, попаднал в такова кътче се изненадва от релаксиращото му въздействие.
От друга страна покривното озеленяване е прекрасен начин за замаскиране на непривлекателни площи - подземните паркинги и гаражи. Във всички случаи, сградите, върху които ще има покривна градина, трябва да бъдат специално конструирани или адаптирани да издържат по-голяма тежест. Озеленените покриви имат и икономически предимства : по-дълъг живот на хидроизолацията, по-добра топлоизолация и шумоизолация, т.е. по-голяма енергийна ефективност и качество на строителството - средства, които се възвръщат в последствие!

У нас изграждането на такива оазиси все още не е масово, докато в западните градове, особено в САЩ, предприемачите са наясно с несравнимата примамливост на тези висящи градини, предлагайки несравними гледки от висотата на небостъргачите. Тези редки кътчета навръх градския световъртеж спотайват едно привилигировано изкуство да се живее почти сред природата.

По материали на Zadoma.comНяма коментари


ключови думи
озеленяване, покриви, зелени площи, зеленина, френски градини, покривно озеленяване, покривна градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg