фирми продукти
представяме
работа
 
12 слънчеви кътчета за закуска

Казват, че закуската е най-важното ядене за целия ден, а и всички знаем колко е важно да започнеш деня си с усмивка. А това става още по-лесно, когато рано сутринта се събереш с цялото семейство в специално създадено за целта слънчево кътче у дома, за да се насладите заедно на утрото и вкусната закуска с кафе. Вижте дванадесет идеи за дизайн на няколко такива кътчета за закуска.


1. Компактно обзавеждане

12 слънчеви кътчета за закуска

За да се спести място, нишата за хранене е обзаведена с малка правоъгълна масичка с два крака, единият край на която е монтиран директно за прозоречната рамка. Добавени са и две удобни столчета от двете страни на масичката.


2. Банкет за повече комфорт

12 слънчеви кътчета за закуска

Ъгловите прозорци могат да бъдат пречка при обзавеждането, тъй като мястото не може да се оползотвори максимално. Тук обаче то се използва изцяло, благодарение на практичната пейка – банкет, която следва линиите на прозорците. Добавена е и подходяща по форма шестоъгълна масичка, както и няколко столчета, които могат да се преместят, когато не се използват.


3. Цветна ниша

12 слънчеви кътчета за закуска

Нищо не събужда сетивата рано сутрин, както свежите цветове около нас. Затова тази компактна ниша за закуска е решена в светли нюанси – бяло и зелено, и е допълнена с пръски във ванилово и лавандулово. Големият прозорец осигурява изобилна светлина, която подчертава свежестта на цветовете.


4. Ниша с частични стени

12 слънчеви кътчета за закуска

За създаването на едно такова кътче за хранене не е необходимо много място, особено ако се подходи креативно. Тук например нишата е създадена изкуствено в единия край на помещението, близо до прозореца, като тя е оформена чрез пейки тип банкет. По този начин, чрез частични прегради, се създава усещане за уединение, но същевременно пространството не изглежда разпокъсано на малки парчета. Двойната пейка е допълнена от малка правоъгълна масичка, която се вмества чудесно между двете части.


5. Кухненски кът

12 слънчеви кътчета за закуска

Тук единият край на кухнята е обособен като кът за хранене – мястото между два от ъглите е облицовано в бяло и е обзаведено с дълга пейка до стената, малка кръгла масичка и няколко столчета. Масата и столовете могат да се преместят, когато не се използват, за да се отвори повече пространство в кухнята.


6. Кътче до прозореца


12 слънчеви кътчета за закуска

Това уютно и слънчево кътче заема изцяло малката ниша до прозореца, която някога се е използвала като перално помещение. И тук собствениците са заложили на удобството на вградените пейки, допълнени от правоъгълна масичка в средата между тях. Пейките са разположени под ъгъл, което улеснява сядането и ставането.


7. Облени в светлина


12 слънчеви кътчета за закуска

Вградената под прозореца пейка лесно може да бъде превърната в кът за закуска – само трябва да се добави подходяща масичка и няколко обикновени стола за хранене (ако Ви трябват повече места). Светлината от прозореца събужда сетивата и ги настройва за новия ден, а светлите нюанси в обзавеждането създават настроение.


8. Място за цялото семейство

12 слънчеви кътчета за закуска

Още едно решение за ъгловите прозорци, обзаведено с вкус към детайла. Вградената пейка е решена в бяло, с тапицерия и декоративни възглавнички в мек син нюанс – така нишата се слива тематично с останалата част от помещението.


9. Семпло кътче в кухнята


12 слънчеви кътчета за закуска

Кътчето за закуска е перфектното място, в което да използвате старите мебели – боядисайте старата дървена маса в светъл цвят и я поставете до вградената пейка в кухнята. Добавете няколко меки декоративни възглавнички и Вашият кът за хранене е готов.


10. Още светлина

12 слънчеви кътчета за закуска

За онези, които имат нужда от допълнителна доза слънце рано сутрин, този кът в кухнята е идеалното решение. Той се намира до огромният кухненски прозорец, а гледката от него е в състояние да събуди и най-големия поспаланко.


11. Стилни акценти

12 слънчеви кътчета за закуска

Този красив кът е обзаведен семпло, но стилно, а внимателно подбраните детайли – декорацията върху настилката и масата, раираните щори, декоративните възглавнички, правят интериора ефектен и интересен.


12. Силата на малките детайли

12 слънчеви кътчета за закуска

Сгушено в единия край на кухнята, кътчето за закуска заема съвсем малко място. Цветовете и шарките, избрани за него, допълват палитрата на помещението, така че двете части на кухнята се сливат тематично, като едновременно запазват функционалната си индивидуалност.


Източник: kitchenbathideas.com







11 август 2010 21:59 | КУХНЕНСКИ УЮТ
От: ЛИЛИ ГОСПОДИНОВА
МНОГО МИ ХАРЕСА.ВСИЧКО Е НАПРАВЕНО С МНОГО ВКУС. ИЗКЛЮЧИТЕЛНА КРАСОТА.ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ АЗ НЯМАМ ТАКОВА КЪТЧЕ У ДОМА, НО МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ИМАМ.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
трапезария, идеи за дома, обзавеждане, кухня, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg