фирми продукти
представяме
работа
 
Аромати за Фън Шуй

За целите на фън шуй е добре да използваме натурални етерични масла, а не изкуствени аромати. Натуралните етеричните масла са извлечени от живи растения чрез водно-парна дистилация. Те са с много висока вибрация, защото в тях са запазени активните вещества и природната жизнена енергия. Могат да се използват във фън шуй като средство за енергийно изчистване на пространството и зареждане с благотворна енергия.

 

При избора на етерично масло може да се доверим на личните си предпочитания: това, което ни харесва е най-доброто за нас. Важното е да използваме чисти и натурални етерични масла, за предпочитане родно производство. Още повече, че имаме прекрасни български етерични масла.

 

Специално за посетителите на Comfort.bg направихме интервю с един от най-добрите аромолози в България: Росица Бакалова.

 

Г-жо Бакалова, как да използваме етеричните масла в дома си?

 

Етеричните масла са за ВЪНШНА УПОТРЕБА. Може да се използва аромалампа: няколко капки от чистото етерично масло се капват в паничката с вода и се запалва лампата. Достатъчно е да гори около час-час и половина, за да се получи необходимият ефект.

Друг вариант е: няколко капки се капват върху памуче и то се оставя на удобно място. Етеричните масла са силно летливи и се изпаряват бързо. Може да се вземе портокал или ябълка, да се бодне на няколко места и в отвора да се капне масло. Може да се сложат няколко капки върху торбичката на прахосмукачката и тогава да се чисти. При грипни епидемии отличен профилактичен резултат се постига с употребата на етерична масла: пали се аромалампа или няколко капки етерично масло се капват в стъклен, порцеланов или глинен съд, напълнен предварително с вода, и се поставят върху топла повърхност (радиатор, печка), за да се изпарява течността.

 

Разкажете ни за въздействието на някои масла. Те са много видове и за всяко от тях може да се говори много, но все пак кои масла предпочитате вие самата?

Едно от любимите ми масла е САЛВИЯ СКЛАРЕЯ. То има куп свойства: притивовирусно, противомикробно, бактерицидно, антисептично, антиспазматично, отхрачващо, обезболяващо, антиоксидантно, жлъчегонно, противоревматично, заздравяващо, балсамиращо, хипотензивно (намалява кръвното налягане), тонизиращо, регулира менструалния цикъл, дезодориращо, използва се и при разстройства на храносмилането и др. Мускусната салвия е един прекрасен подарък на човечеството. Тя притежава изначалните хармонични вибрации (енергии), вложени от Първоизточника (Господ), и това й дава възможност да хармонизира фините енергийни обвивки и физическото тяло на човека. Тя служи като камертон, според който нашата аура се настройва да звучи мелодично, здраво, природно. Ненапразно великият Парацелз е считал салвията за панацея - средство за лечение на всички болести! Eтеричното масло от салвия е също така многофункционално, както и билката. То е сравнително добре проучено масло. В Средните векове са наричали мускусната салвия "Окото на Христос" ("Oculus Christi"). То е мощено отпускащо и едновременно с това тонизиращо и общоукрепващо средство. Счита се, че етеричното масло от салвията е отличен имунопротектор, защото потиска широк спектър болестотворни агенти и не им позволява да се развиват, спомага за бързото зарастване на порязвания, изгаряния, екземи, рани, язви, афти, фурункули. Прекрасен консервант е. Повдига настроението в периоди на депресия и апатия, помага да се преодолее по-лесно зависимостта от наркотици. Много ефикасно еуфорично масло. Подходящо за медитация и психотерапия. Афродизиак е, помага за хармонизиране на взаимоотношенията между двата пола.

 

Маслото, което обичам най-много, е РОЗОВОТО МАСЛО, защото то има изключителни свойства. Най-езотерично от всичките масла. Съдържа и излъчва аромата (т.е. енергиите) на множество близки и далечни звезди, на хармонизирани същности и цивилизации... Съвсем не случайно то е символ на Любовта и чрез него изразяваме своите най-висши чувства към някого. Розовото масло е най-силният антисептик след етеричните масла. Невероятно масло е! Нищо, че в много западни източници се скриват неговите истински свойства. То се използва успешно при лечението на рак, некроза и други, считани за неизлечими болести. Достатъчно е да сложим една капка розово масло в 150-200 мл. студенопресовано растително масло, за да получим лечебен ефект. Искам да повторя, че е творение на висшите светли сили, поради което е най-добрият хармонизатор сред етеричните масла. Антиоксидант с висока потенция. И, разбира се, афродизиак. То е много, много силно масло и не всеки човек може да го понесе енергийно. Затова е по-добре да употребим розовата вода и да налеем в паничката на аромалампата розова вода, вместо 1 капка розово масло във водата.

 

Истинското масло е много скъпо. И често се фалшифицира. Розовото масло (повечето синтетично) влиза в състава на 46% от мъжката козметика и 98% от женската парфюмерия.

 

Искам да кажа още нещо важно за употребата на етерични масла. Следва да се има предвид, че в новата епоха на Водолея, са необходими много по-малки количества – достатъчни са 2-3 капки етерично масло (разредени в студенопресовано нерафинирано растително масло) – за да се получи лечебен ефект. При по-голямо количество се наблюдават неприятни странични въздействия и лечебният ефект се свежда до нула.

 

За кого не се препоръчват етеричните масла?

 

Не се препоръчват за бременни, бебета и малки деца, при епилепсия, както и за хора, алергични към тях. Не се употребява заедно с хомеопатични средства, защото елиминират въздействието им. Очите и лигавиците трябва да се пазят от допир с маслото.

 

Трудно ли е съхранението им?

Съхраняват се в тъмни шишенца на хладно място (но не в хладилник), без достъп на пряка слънчева светлина, добре запушени, защото поема миризмите от околната среда. Шишенцето да се пази далече от огън, светлина, от достъпа на деца. Маслото може да разяде лакирани повърхности и други материали.

 

Мои любими масла са лавандуловото, розмариновото, босилековото и много други. Какво ще ни разкажете за тях?

 

ЛАВАНДУЛОВОТО е единственото от българските етерични масла, което може да се употреби директно, неразредено при наранявания на кожата. То е горещо, сухо масло и изтегля негативната енергия от тялото на човека, оздравява го по един мек и щадящ природен начин. Етеричното масло от лавандула е силноухаещо, ясно, точно и перспективно масло. Лечебно в широк диапазон. Отлично средство за профилактика и дезинфекция на въздуха. Много добре изучено. Времето тук няма да ми стигне да изброя неговите лечебни качества ... Просто то е приложимо за всички случаи. Прекрасно за домашна употреба, както за бърза помощ, така и за хронични заболявания, за хигиенизиране на предмети, стаи и др. Ароматът на лавандуловото масло има проясняващо, освежаващо и едновременно успокояващо действие на физическо и емоционално ниво. Душата се затопля, сгрява и сваля от себе си ненужните притеснения и страхове, мислите ни отиват в едно по-радостно и ведро измерение, тялото ни може да си почине и да се разтовари от акумулираните през деня отрицателни енергии. Може да се медитира върху лилавия цвят на лавандуловото стръкче.

При гадене, виене на свят или загуба на съзнание, може да се капне капка върху нашата длан, да разтрием там маслото и да я доближим до носа на пострадалия човек. Достатъчно е да се вдиша, за да се прояви лечебния ефект, не е нужно да се нанася върху кожата. Но при ухапвания, драскотини, рани, изгаряния върху кожата, можем направо да накапем върху мястото за дезинфекция. Можем също така да използваме маслото като протектор при предаване на зарази по въздушно-капков път. Достатъчно е да го сложим на ревера дрехата ни (като парфюм) и лавандулата ще обгради с нежна защитна мрежа нашата аура и по този начин ще ни запази от инфекции. А така също и от неприятни насекоми. През лятото, ако добавим няколко капки лавандулово масло в крема ни за тяло, комарите ще бягат от нас и няма да ни безпокоят. А също така, ако не можем да заспим, една-две капки лавандулово масло върху възглавницата ни или на една книжна салфетка, поставена до главата ни, ще прогони натрапчивите мисли и ще ни пренесе неусетно в света на сънищата и спокойствието.

 

Харесвам и РОЗМАРИНОВОТО масло. То традиционно се употребява за храна, лечение и магически ритуали. Считало се е свещено растение (запалвали са го в храмове), за прогонване на зли духове, при чума и инфекциозни заболявания. Лекува респираторни заболявания, нарушения на кръвообръщението, застойни явления в черния дроб, стомашни и нервни разстройства, мускулни и ревматични болки, кожни заболявания и е много ефикасно при болести на пикочно-половата система. Използва се като природен източник на антиоксиданти.

 

Всички етерични масла работят на фино етерно ниво, където болестите се проявяват, преди още физическото тяло да се е разболяло.Човешката аура взема недостигащите субстанции от маслото, и в същото време започва процес на изхвърляне на токсините, затлачили нашите клетки, отделителни пътища и органи. Употребата на етерични масла е прекрасно профилактично средство, стига да не се прекалява с дозировката! За масаж са достатъчни 1-5 капки качествено етерично масло, което се разрежда в 1-2 супени лъжици растително масло (студено пресовано).

 

Желаем ви приятно пътешествие в света на ароматите!

 

 За вас интервюто взе: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, аромати, етерични масла, енергийно изчестване, аромолози, розово масло, лечебен ефект, съхранение

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg