фирми продукти
представяме
работа
 
9 красиви интериора с цветни мотиви

Добре подбраните цветове и шарки могат да преобразят мигновено интериора без особени усилия. Ако изберете подходящите мотиви за стените, пода и тапицериите, те ще се превърнат в ефектен акцент или деликатен фон за останалите елементи в интериора. Вижте няколко предложения.


1. Красиви шарки Тоале: Феерия в синьо

цветни мотиви

Т.нар. мотиви тоале (от френската дума за плат) представляват богати на форма и цвят шарки, напомнящи понякога цели сценки. В зависимост от наситеността на нюансите и гъстотата на шарките, тоалето може да притежава силно присъствие в интериора, превръщайки се в акцент, или пък да изпълнява деликатната роля на фон. Ако изберете наситения вариант, както е направено в тази свежа всекидневна, останалите цветове в интериора трябва да са деликатни и меки, за да не се получи неприятен контраст и претрупаност. Тук ролята на акцент играе тапетът в синьо-бяло тоале, допълнен от мебели в бял цвят и настилка в светлобежово.


2. Красиви шарки Тоале: Неутрални нюанси


цветни мотиви

Тук шарката е използвана по-обилно, но за сметка на това цветовете й са по-светли и деликатни. Освен върху стените, тоалето е използвано и върху завесите, както и върху двете дъски на леглото.


3. Красиви шарки Тоале: Акценти в червено


цветни мотиви

В тази слънчева трапезария са съчетани красиво тоале в червено, неутрални нюанси и настилка на райета. Белият цвят върху тапицерията на столовете кореспондира с цвета на кухненския шкаф и на фризовете, като играе ролята на обединяващ елемент в интериора. В помещението доминират червеното и синьото, което е представено от блед, ненатрапчив оттенък, за да не се получи неприятен контраст. Акцентът в интериора преминава от столовете за хранене към разноцветното килимче, което съдържа пръски ярък цвят.


4. Свежи флорални мотиви: Ярки нюанси


цветни мотиви

Флоралните мотиви са подходящи за всеки един интериор, тъй като разнообразието им позволява те да се впишат във всеки дизайн, официален или неформален, модерен или провинциален. Те се съчетават чудесно с всякакви цветове и мотиви, стига да бъдат добре подбрани. В тази свежа трапезария например флоралните мотиви върху стените са съчетани с каре върху тапицерията на пейките за хранене.


5. Свежи флорални мотиви: Неутрални тонове

цветни мотиви

Тук флоралните шарки са по-деликатни и са съчетани с естествените тонове на дървесината и неутрални кремообразни нюанси. Интересно решение е флоралните мотиви да се поставят не само върху тапицерията на фотьойлите, но и върху тавана, между дървените греди. Резултатът е един нежен, романтичен и деликатен интериор.


6. Свежи флорални мотиви: Деликатни акценти

цветни мотиви

Ако не желаете да експериментирате с флоралните шарки, изберете такива с по-малка гъстота на елементите и неутрални нюанси. Ако ги използвате само на едно място – например върху завесите в стаята, и ги съчетаете с меки цветове, флоралните мотиви няма да стоят натрапчиво и ще допълнят деликатно интериора.


7. Изтънчени карета

цветни мотиви

Каретата са много подходящи за стилните и деликатни интериори, където те играят ролята на ефектен акцент. Едновременно силни като присъствие, но и ненатрапчиви, тези шарки могат да бъдат решени както в бледи нюанси, така и в ярки цветове. Карето се съчетава чудесно както с повечето други шарки, така и с едноцветни елементи. В тази изтънчена спалня например са съчетани едри и дребни карета в синьо и бяло, допълнени от меки тонове на какаовото и сиво-синьото.


8. Елегантни райета: Наситен фон на интериора

цветни мотиви

Райетата са семпла шарка, която обаче може да получи силен заряд от ярки нюанси. Те се съчетават лесно с едноцветни елементи и могат да се превърнат в ефектен или деликатен фон за интериора. В тази спалня ябълково-зеленият нюанс от завивките е пренесен и върху райетата на стената, а цветовата палитра е допълнена от нежно розово, кремаво и ванилово.


9. Елегантни райета: Стилно решение в банята

цветни мотиви

Тук райетата изглеждат стилно и величествено, създавайки основата на интериора в банята – като цветове и като фон. Хоризонталните ивици в два нюанса на бежовото представляват красив акцент, допълнен от бледи едноцветни елементи в бяло, кремаво и какаово.


Източник: remodelingcenter.com







Няма коментари


ключови думи
цветни мотиви, интериор, дизайн, обзавеждане, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg