фирми продукти
представяме
работа
 
Не изхвърляйте стария куфар!

Може да го превърнете в интересна масичка. Има много вехтории на тавана, без антикварна стойност, отдавна отживели времето си, но по някакъв начин скъпи за нас, напомнящи за близки хора и незабравими мигове. С малко фантазия и ако обичате да майсторите, може да върнете сред вас някои от тези вещи, а с тях и хубавите спомени.


Старият дървен куфар след бурния си живот сега лежи покрит с прах и паяжина. Какво ще кажете например да си пиете кафето с него. Ако дървото е запазено и достатъчно здраво, може да го превърнете в... маса.


- За целта първо трябва да му изработите поставка с крака. Според размера на дъното отрежете плоскост с дебелина 2 см. Продават се в много специализирани магазини, дори ще ви изпълнят услугата - отрязване и окантоване.


- Монтирайте за плоскостта четири крака с височина около 15 см. Може да ги направите сами, да използвате някакви стари от друга мебел или просто да купите готови.


- Боядисайте основата, краката, страните и дървените обшивки например с жълта блажна боя. Но преди да започнете, облепете с хартиено тиксо плътно покрай частите, които ще боядисвате. Така ще работите бързо, без да се притеснявате, че ще изцапате останалите места.


- След като първият слой засъхне леко, но все още лепне, нанесете втори слой. Изчакайте добре да изсъхне и свалете тиксото. Боядисайте останалата дървена част в бяло по същия начин.


- Пантите и ключалките оцветете в черно, а с малка четка нарисувате хаотични черни петна.


По материали на списание РозалиНяма коментари


ключови думи
монтиране, боядисване, маса, интериор, куфар, идеи, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg