фирми продукти
представяме
работа
 
Основни правила за градинските помещения

Дори Вашият двор или градина да не са твърде големи, това не означава, че не можете да ги оформите така, че да се насладите на удобството на дома, разположени сред природата. Именно това е най-голямото предимство на т.нар. екстериорни помещения, които съчетават най-големите предимства на екстериора и на интериора. Вижте няколко съвета как да изградите тези помещения така, че да се насладите максимално на комфорта и свежестта в тях.


○ Изберете тематика на дизайна

Така както избирате стил на стаите в дома си, можете да го направите и за помещенията извън него. Изберете елементи и аксесоари, които представляват дадения стил и ги съчетайте помежду им по свой вкус. Тук например са избрани мебели от ковано желязо и са съчетани с аксесоари в същия стил. Добре е да избирате продукти (особено що се отнася до мебелите), които са предназначени за външна употреба, тъй като те са по-издръжливи на атмосферни влияния.

Вътрешен двор


○ Извлечете максимум функционалност от каменните пътеки

Освен практични павираните пътечки могат да бъдат и красиви – те могат да се превърнат в декорация, чрез която да внесете цвят и текстура в дизайна, да обособите отделни зони в екстериорното помещение и дори да поставите основата на избраната цветова палитра. Ако използвате твърде много различни стилове, има риск да получите визуална дисхармония, затова заложете на един стил и създайте унифициран дизайн като използвате повторение на сходни материала.

Вътрешен двор


○ Оформете "стени" от растения


У дома имате стени, които Ви осигуряват уединение, но навън невинаги разполагате с подходящ параван или ограда за това. Можете обаче да използвате подходящи растения, за да оформите чрез тях жива ограда около къта за сядане. Чудесни за целта са малките дръвчета, декоративни храсти и високи (увивни) растения, които лесно можете да захванете върху дървена градинска решетка. Ако оформите частична "стена", която обхваща само една част от периферията, останалата част можете да обособите отново чрез растения, но по-ниски такива, за да създадете цялостен дизайн.

Вътрешен двор

○ Добавете вода

Водата е едно чудесно допълнение към екстериора, особено на места, които искате да оформите като кът за уединение и релакс. Не е необходимо водните съоръжения да са твърде големи – дори едно малко фонтанче с водна помпа може да създаде желаната атмосфера.

Вътрешен двор


○ Вградени аксесоари

Вградените аксесоари създават усещане за постоянство и сигурност, тъй като не променят местоположението си и са стабилни. Пример за това е показаната по-долу вградена каменна пейка с гледка към керамичния фонтан в двора. Тези мебели са лесни за поддържане и не е необходимо да ги прибирате през зимния сезон.

Вътрешен двор


○ Нова дефиниция на уединението


Уединението обикновено означава наличие на стени, огради и плетове, но всъщност те не са никак задължителни. Ако мястото е достатъчно отдалечено от чуждите очи можете да го обособите само с помощта на няколко саксии с високи растения.

Вътрешен двор


○ Природна сцена


Използвайте готовите елементи, които Ви дарява природата, за да изградите около тях своето екстериорно помещение. Тук например ниското маслиново дръвче играе ролята на естествен чадър и пази сянка над столовете и масичката. Използвайте мебели в рустикален стил, които няма да контрастират с природните цветове и текстури.

Вътрешен двор


○ Ажурни огради

Постигнете консенсус между уединение и отворен дизайн като използвате вместо стандартни, ажурни огради тип решетка. Те обособяват и скриват, без обаче да Ви откъсват от света наоколо.

Вътрешен двор


Източник: diyideas.com5 юни 2010 21:19 | Интериор в двора
От: Виолета Бойчева
Мисля, че идеите,които предлагате са лесни за изпълнение и същевремено колоритни. Продължавайте в същия дух! Успех!
4 юни 2010 21:48 | направи си сам
От: Гюрга
Разкошни идеи. Толкова много ми харесва на открито, но лятото винаги е много кратко.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
градина, вътрешен двор, съвети за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg