фирми продукти
представяме
работа
 
Бели калъфи за мебелите

Цялата къща ще изглежда по-светла и просторна, ако направите калъфи за мебелите в бяло. 


1. Платът, от който ще ги изработите, трябва да бъде преди всичко здрав. Подходяща материя е памучната и ленената. Може да ги ушиете и от американ, който по желание може да бъде избелен. Независимо какъв плат ще изберете, предварително трябва да го изперете при допустимата температура, за да не се свие впоследствие. 


2. Започнете, като направите точна скица на всички части на стола или дивана, номерирайте ги, измерете внимателно и нанесете размерите на скицата. Започнете да кроите, като не забравяте да оставите за шев по 2,5-3 см. Тропосайте, наложете и ако не се налагат поправки, изминете на машина със здрав бял конец. Ако желаете калъфите ви да бъдат с видими ръбове, шевовете трябва да са от лицевата страна.  


3. След това подгънете и отново изминете - снимка 1. Ръбовете може да оформите с декоративен ширит. Последният така трябва да бъде тропосан, че зашиването му от двете страни да стане с едно минаване на машина. Гърбът на стола - снимка 2.


4. Калъфът, който виждате на снимка 1 е още по-лесен за изпълнение. Облегалката на стола представлява почистен на машина правоъгълник, вързан с панделки на четири места. Долната част на стола също е правоъгълник с дължина обиколката на стола плюс 80 см, за да има възможност да направите плохи с ширина по 5 см в четирите ъгли. Плохите са изгладени и минати на машина.


5. Интересно е оформен и гърбът на креслото от снимка 2. Освен красиви и оригинални, калъфите стават по този начин по-удобни за обличане и сваляне. 


По материали на списание РозалиНяма коментари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg