фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 8

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

1. Градински шкафове от стари щайги

Създайте бързо, лесно и евтино система от рафтчета за градинската барака, в която да съхранявате инструменти, материали и консумативи за двора и градината. Подредете няколко еднакви по големина дървени щайги една върху друга, с отворите към Вас – те могат да бъдат поставени вертикално или хоризонтално, за да оформят цяла конструкция на два или три етажа. Вътре в тях можете да монтирате малки кукички за закачване на ножици, фунии и малки инструменти. Ако желаете, можете да осигурите на конструкцията повече стабилност, като захванете стените на съседните щайги с винтове за дърво.

Идеи за дома
 

2. Килимче за антрето от тапицерски ширит

Превърнете този иначе почти незабележим материал в атрактивен аксесоар за антрето. Т.нар. тапицерски ширит се използва при тапициране на мебели, за да се оформи мрежата, която служи за основа на тапицерията. Тази мрежа обикновено остава скрита под пластовете пълнеж и дамаска. Вие обаче можете да я изкарате на показ, като я използвате за направа на ефектно килимче за антрето – издръжлив и евтин като материал, тапицерският ширит е особено подходящ за това толкова натоварено като трафик помещение.

Идеи за дома

Как да го направите:

1) Закупете ролка тапицерски ширит – тук е използван такъв в кафяво, с две червени ленти от двете страни. Измерете пода в антрето или определете размерите, с които искате да е килимчето. Срежете няколко парчета от ширита на измерената (или желаната) дължина и няколко на измерената ширина.

Идеи за дома

2) Започнете да вплитате вертикалните и хоризонталните ленти една в друга, като ги прокарвате последователно под и над съседните ивици. Докато работите, от време на време нанасяйте по няколко капки лепило (топъл силикон), за да закрепите лентите по-стабилно една към друга. В края на всеки ред оставете краищата незалепени.

Идеи за дома

3) Срежете парчета здрав плат на ивици, прегънете ги наполовина по дължина и ги залепете по ръбовете на килимчето – платът трябва да покрива и двете страни на ръба. За да стане килимчето по стабилно, от долната му страна можете да поставите неплъзгаща се гумена изтривалка.

Идеи за дома


3. Декоративни филцови топки

Превърнете безформените валма вълна в разноцветни декоративни топки, с които можете да добавите щипка нестандартен чар в интериорите си. Създаването на тези филцови топчици всъщност е доста лесно, като за целта се използват само бои за вълна (или готово оцветена вълна), вода и сапун.

Идеи за дома

Как да ги направите:

1) Използвайте цветна вълна, предварително изпрана и извлачена – можете и допълнително да оцветите материала с подходящи бои, като следвате инструкциите на производителя. Що се отнася до сапунения разтвор, тук максимата е 4 супени лъжици течен препарат за съдове, разтворени в 6 стандартни чаши вода. За да направите топчетата с еднаква големина, предварително трябва да измерите парчетата вълна на кухненски кантар.

2) Започнете с малко валмо вълна, като постепенно продължите да увивате пластове вълна около него. Когато топката стане с размер 2 пъти по-голям от желания, можете да пристъпите към следващата стъпка.

3) Потопете топката в топлата сапунена вода и внимателно започнете да я търкаляте между ръцете си, без да я стискате. Тази процедура трябва да се изпълнява за около 10-ина минути, като периодично топката се потапя в топлата вода. На този етап вълнената топка изглежда безформена, но скоро тя ще започне да се втвърдява.

Идеи за дома

4) Добавете декорацията – увийте ленти в друг цвят или поставете няколко топчета, за да създадете разноцветни точки. Докато добавяте допълнителните парчета не забравяйте да търкаляте вълнената топка между дланите си, за да изравнявате пластовете. Спрете едва, когато топката е достигнала желаните размери, тоест свила се е двойно. Изплакнете със студена вода и оставете да изсъхне.

Идеи за дома


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg