фирми продукти
представяме
работа
 
Графичен дизайн за стените

Ако искате да освежите интериора в дома си, но не разполагате нито с достатъчно време, нито с излишни средства, ето един лесен, евтин, но много ефектен проект. Той включва основно подръчни материали и не отнема твърде много време за направа.

графичен дизайн

Основното нещо, за което трябва да внимавате при оформянето на графичната декорация, са линиите – те трябва да са напълно прави, а ъглите между тях да са точно 90 градуса. Всяко изкривяване ще накърни цялостния ефект на декорацията. Затова при направата й работете внимателно и използвайте подходящи инструменти (например нивелир и ъгломер).


Необходими материали:

* латексова боя в два/ три координиращи се нюанса
* самозалепваща се лента
* нивелир
* шаблон за кръг (кофички от мляко, стари CD-та, чинийки)
* четки за боя
* панерчета за боя
* молив


Инструкции:

1. Започнете с подготовката – ако разполагате с подходящ фон върху стените, можете да работите директно върху него, в противен случай предварително нанесете няколко слоя латекс в желания цвят и оставете да изсъхне добре.

2. Начертайте графиката на парче картон и я пренесете върху стените молив, използвайки нивелир. Измерете и отбележете ъглите на всеки правоъгълник, като оформите всеки ъгъл с крива, използвайки избрания шаблон.

3. Използвайте самозалепващата се лента, за да обособите бъдещите цветни ленти, така че да нанесете боята само на обособените места. Тук работете на етапи – всеки цвят поотделно, като облепите първо само правоъгълниците в единия цвят. Внимавайте при залепването на лентата – тя трябва да бъде поставена точно по очертанията, за да се получат прави линии. Особено внимание отделете на извините очертания по ъглите.

4. Когато сте обособили със самозалепваща лента правоъгълниците, които ще оцветите в първия нюанс, започнете да нанасяте боята, като се стремите да постигнете ефект на суха четка. Целта е цветното покритие да не е плътно, а на щрихи, за да се получи по-естествен ефект. Оставете боята да изсъхне леко, преди да махнете самозалепващата лента.

5. Обособете втората част от декорацията – правоъгълниците във втория нюанс. Нанесете боята и оставете да изсъхне леко преди да махнете лентата. Накрая оставете цялата декорация да изсъхне добре. Ако желаете по-разчупен ефект, можете да обособите всички правоъгълници още в началото – така ще можете да ги припокриете така, че отдалеч да изглеждат като преплетени фигури.


Източник: homedepot.ca12 март 2012 18:40 | yjas
От: poli
ne
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
графичен дизайн, декорация, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg