фирми продукти
представяме
работа
 
Фалшива декорация на градинските аксесоари

Ако Ви е писнало от стандартните керамични и гипсови аксесоари за градината, ето 3 лесни начина да ги превърнете в ефектна градинска декорация, бързо и с минимални средства.


1. Фалшиво оловно покритие

градини

Вместо да търсите автентични саксии от метал, които са твърде тежки и скъпи, превърнете обикновените пластмасови, гипсови или керамични аксесоари в имитация на оловно покритие. Преди да започнете работа почистете добре аксесоара с вода и сапун, и оставете да изсъхне напълно.


а) Нанесете основния подслой боя

градини

Най добре е да използвате боя под формата на спрей – нанесете боята (в бял цвят) върху целия аксесоар и оставете да изсъхне добре.

б) Нанесете основния слой боя

градини

Боядисайте страничните части на съда, дъното му и вътрешния ръб с боя в черен или тъмен графитен нюанс. За целта използвайте четка за боя, като нанасяте боята с леки потупвания. Оставете да изсъхне.

в) Направете цветната смес

градини

В малък съд с капак смесете цветовете акрилна екстериорна боя в следното съотношение: 2 супени лъжици синьо, 2 супени лъжици пясъчно сиво-кафяво, 1/2 супена лъжица какаово кафяво и 1-2 капки черно. Добавете 6 супени лъжици вода, поставете капака и разтръскайте добре, за да се смесят цветовете.

г) Нанесете сместа

градини градини

С помощта на влажна гъбичка (най-добре сюнгер) започнете да нанасяте сместа върху градинския аксесоар, като покриете само едната му страна. Докато боята е все още влажна, разнесете я със сух парцал, като извършвате кръгови движения. Когато постигнете равномерен резултат, продължете по същия начин и с останалите части на аксесоара. Когато сте готови с целия съд, оставете боята да изсъхне.

д) Нанесете предпазен слой

градини

Ако искате покритието да бъде по-издръжливо, нанесете върху цвета безцветно покритие под формата на спрей.


2. Антично покритие от мед

градини

Специфичната зеленикава патина върху античните медени съдове придава на аксесоарите ефектен вид, а освен това не е особено трудна за имитация. Вижте как можете да превърнете обикновената теракотена саксия във фалшив античен аксесоар. Тази техника изглежда най-добре върху релефни съдове. Преди да започнете работа измийте съда добре и го оставете да изсъхне.


а) Нанесете боята

градини

Нанесете върху целия аксесоар един слой екстериорна акрилна боя в зелено. Използвайте широка четка като не забравяте да обработите всички ръбове и вдлъбнатини на релефните детайли (ако има такива). Оставете да изсъхне и ако е необходимо нанесете втори слой.

б) Направете сместа

градини

В малък контейнер с капак смесете 3 чаени лъжици яркосиньо и 3 чаени лъжици вода, поставете капака и разтръскайте.

в) Нанесете сместа

градини градини

С влажна гъбичка или четка нанесете сместа върху едната страна на саксията. Веднага след нанасянето на боята започнете да обработвате аксесоара със сухо парцалче, като попивате излишъка от сместа, така че долният слой да се покаже частично. При тази стъпка поставете акцента върху релефните детайли. Оставете боята да изсъхне добре. Ако желаете нанесете един слой безцветно покритие под формата на спрей.


3. Имитация на варовик

градини

Обикновените пластмасови или гипсови градински аксесоари също могат да придобият красивия вид на варовиковия камък, с неговия кремав завършек и благородна текстура. Преди да започнете работа почистете добре аксесоара, а ако използвате вода го оставете да изсъхне напълно.


а) Направете сместа

градини

Върху голяма чиния поставете поотделно по малко акрилна екстериорна боя в следните цветове: ванилово жълто, пясъчно сиво-кафяво, какаово кафяво и бяло.

б) Нанесете сместа

градини

Нанесете боята с помощта на четка, с потупващи движения, като обработвате внимателно всички вдлъбнатини и детайли на градинския аксесоар. Вместо да правите предварително сместа, смесвайте цветовете в движения, директно върху аксесоара, като ги преливате един в друг, за да постигнете по-естествен ефект. За да намалите риска от неравномерен слой боя, обработвайте аксесоара на сектори, за да доизпипвате детайлите, докато боята е още влажна.

в) Разнесете боята

градини

Използвайте влажна гъбичка или парцалче, за да разнесете боята и да смесите нюансите, докато получите желания резултат. Ако искате ефектът да бъде по-траен, нанесете върху боята един слой безцветно покритие под формата на спрей.


Източник: bhg.com23 април 2010 23:11 | ммда
От: krisa
който пробва да кеже как е(:
8 април 2010 20:37 | мдаа
От: цвете
много ми хареса идеята. ще я приложа и на моите саксии :)
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
саксии, градини, градински аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg