фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна и ароматна градина

Ако искате градината Ви да е изпълнена с цвят и аромат през цялото лято, заложете на растения, които са не само издръжливи, но и цъфтят дълго време. Вижте няколко предложения за такива растения, които да потопят Вашата градина в свежест през топлите месеци.


1. Разкошният люляк

градини

Люляковите цветове са едни от най-чаканите през пролетта заради техния пищен вид, ярък цвят и ненадминат аромат. Изберете по-малък и компактен сорт, за да поддържа храстът височина от не повече от 1.5 м. Ако пък искате да се наслаждавате на ароматните люлякови цветове многократно през годината, изберете специалния сорт, наречен Bloomerang, който цъфти веднъж през пролетта и още веднъж от средата на лятото до началото на есента.


2. Нежният ирис

градини

Ароматен и нежен на вид, ирисът съществува в няколко цвята, от които можете да избирате. Той цъфти през пролетта и отново през есента, а като растение е едно от най-лесните за отглеждане.


3. Пищната хортензия

градини

Повечето хортензии цъфтят еднократно всеки сезон, но има сорт, наречен 'Endless Summer', който цъфти няколко пъти. Той е особено подходящ за местата с по-студен климат, където хладното време не позволява на други сортове да разцъфнат.


4. Вечната роза

градини   градини

Специалният сорт рози, наречен Knock Out, е създаден специално, за да станат розите по-издръжливи на климатичните условия. Те са лесни за отглеждане и цъфтят почти през цялото лято. Могат да бъдат намерени в няколко цвята – розово, червено, жълто.


5. Великолепният хемерокалис

градини

Така наречената "дневна лилия" създава настроение с ярките си нюанси и великолепните си цветове, които цъфтят почти през цялото лято. Растението е издръжливо на сухи и горещи условия.


6. Амбициозният клематис

градини

Стремящ се към височините, клематисът се увива около специално поставените решетки, създавайки истинска стена от цвят и зеленина. Ярките му цветове, обагрени в пурпурно, създават килим още в началото на лятото и цъфти отново спорадично през останалата част от сезона.


7. Ароматният здравец

градини

Многогодишно растение, здравецът е чест гост в съвременните дворове поради факта, че се отглежда лесно, ухае силно и бързо образува зелен килим от издънки. Сортът Rozanne цъфти от късна пролет чак до първите есенни студове.


8. Ярката валериана

градини

Добавете в градината си двойна доза цвят с помощта на валерианата – нейните яркочервени цветове  и буйна зеленина лесно ще се превърнат в ефектен акцент в двора. Растението цъфти почти непрекъснато от пролетта чак до късна есен. За доброто му развитие са необходими само слънце и добър дренаж.


9. Слънчевата жълтичка

градини

Официалното название на това златистожълто цвете е кореопсис. То цъфти в яркожълти цветове през цялото лято. Сортът Domino пък е обагрен с пръски в тъмночервено, които придават още по-ефектен вид на растението.


10. Пурпурната непета

градини

Непетата, наречена още коча трева или котешка мента, цъфти с продълговати цветчета в лавандулов нюанс. Всъщност по вид то прилича много именно на лавандулата. Подрежете растението след първоначалното цъфтене през късната пролет, за да поддържате неговата форма и да инициирате нов цъфтеж. Непетата е лесна за отглеждане и издръжлива на горещ и сух климат.


11. Непретенциозният игленик

градини

Кавказката скабиоза е семпло, но много нежно растение с деликатни лилави цветчета. То цъфти през целия сезон и достига височина от 30- 40 см., а освен това е чудесен избор за градина, в която искате да привлечете пеперуди.


Източник: bhg.com20 май 2010 12:28 | re: Maria Savova
От: comfort
Благодарим Ви за милите думи. Радваме се, че харесвате сайта ни и се надяваме и занапред да е така. Желаем Ви само хубави емоции.
20 май 2010 10:01 | Cvetna i aromatna gradina
От: Maria Savova
Blagodarq za podbranata informaciq, za ideite i praktichnite suveti. Vashiqt sait vinagi me zarejda s mnogo energia i me provokira kum inovacii!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
градини, растения, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg