фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна великденска декорация от хартия: Зайчета

Зайчетата са един от най-разпространените символи на великденските празници и затова се използват широко при подготовката на празничната декорация. Наред с образа на пиленцата и на свежите пролетни цветя, те могат да се използват навсякъде – от декорацията на масата до освежаването на двора или градината. Ето два лесни проекта със зайчета, които можете да направите от хартия.

Лесна великденска декорация от хартия: Пиленца


* Заешки кутийки

Използвайки схемата по-долу можете да направите практични великденски кутийки за подаръци и лакомства.

декорации от хартия


Необходими материали:

* цветен картон
* тиксо
* макетно ножче
* моливче


Инструкции:

1. Свалете и оразмерете схемата по-долу (тук тя е с размери 45 х 45 см.), и я пуснете на принтер (може и на части). Изрежете по очертанията и използвайте така получения чертеж за шаблон, за да очертаете схемата върху парче картон.

декорации от хартия

2. Изрежете по очертанията с макетно ножче, като не забравяте да изрежете отбелязаните прорези.
3. Прегънете картона по прекъснатите линии, за да оформите кутията. За да я затворите, издърпайте двете заешки фигурки една към друга, за да се съберат на върха на кутията.


* Декорация за масата

Лесна и ефектна, тази великденска декорация изисква само малко хартия, моливче и ножица.

декорации от хартия


Необходими материали:

* хартия (може и цветна)
* ножици
* молив


Инструкции:

Тук изборът е между два вида хартиена декорация – поставки за великденски яйца (със зайчета и с пиленца) и кант за торта (гирлянди).

1. За да направите хартиения кант за торта или за декорация на масата, свалете, оразмерете и пуснете на принтер схемата по-долу.

декорации от хартия

Изрежете схемата и я използвайте за шаблон, за да очертаете формата върху парче хартия, прегънато на няколко пъти – всяка прегъвка трябва да е с ширина, колкото е ширината на схемата. Изрежете по очертанията, като не изрязвате двете най-крайни части – там, където са прегъвките. Разгънете така получената хартиена верижка и я залепете с двойнозалепваща лента по ръба на поставката за торта.

декорации от хартия


2. За да направите картонената поставка за цветни яйца, свалете, оразмерете и пуснете на принтер някоя от двете схеми по-долу. Изрежете схемата по контурите и я използвайте за шаблон, за да очертаете фигурката върху парче картон (бял или цветен).

декорации от хартия

декорации от хартия

Картонът трябва да е предварително прегънат 3 пъти във формата на акордеон, така че при разгъване да се получат четири еднакви парченца с размерите на шаблона. В единия край на картона оставете парче с дължина 5- 6 мм, за да залепите формата на кутийката. Изрежете картона по контурите, като оставите неизрязани само горните части на фигурката – там, където се свързват парчетата едно с друго. Прегънете и залепете, така че да получите кутийка. Напълнете кутийката с изкуствена трева и поставете вътре великденското яйце.

декорации от хартия


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
Великден, великденска декорация, декорация от хартия

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg