фирми продукти
представяме
работа
 
Източници за вдъхновение за интериора: Формула 1 и Ferrari

00--1.jpgИзползването на яркия, експресивен, бодър и жизнерадостен стил Ferrari в интериора  гарантира успеха на този проект. Ето в какво може да се превърне един апартамент с помощта на този стил. Преустроен е стандартен двустаен апартамент с хол и бокс. Особена трудност за проектантите е малката площ, която усложнява разработката на оригинални интериорни решения.


Идеята за осъществяване на тази интериорна фантазия е дошла от собственика, който е почитател на Формула 1 и Ferrari. Именно фирмения стил от автомобилния бранш е помогнал да се реши този интериорен ребус.


00--4.jpgДа се излезе от стандарта e спомогнало обединяването на кухненската зона и хола, а така също и символичното разделяне на коридора и хола от стъклена стена.


02.jpgСпалнята и банята са запазили местата си, но са с напълно променени граници. За да се разшири визуално пространството в оформянето на интериора са използвани огледала, които създават атмосфера на отворено пространство и свобода. Освен това внимателното и добре измисленото разположение на огледалата в апартамента помага за правилно насочване на потоците от естествена светлина и подобрява осветлението в помещението. Минималният декор е следствие на активното използване на цветове. Като цветовете на Ferrari са жълт и червен и заедно с черен и бял определят основните колоритни съчетания.


00--3.jpg Въпреки привидната агресия на цветове, интериорът е доста мек и в същото време неразточителен. Дизайнерът се е потрудил червеното и жълтото да присъстват само в онези части на апартамента, които не са към активно използваните зони.


Автомобилната тематика в интериора се засилва и от плочките в коридора и кухнята, часовниците на стените във вид на хромометър, фотографиите на модели от Ferrari, както и завесите създадени по скица на собственика.


00--7.jpgДекорации от стъклени тухли, разделят хола от коридора, кухнята от хола и хола от спалнята. При включване на осветлението те създават необикновени светлинни ефекти. Оригинален елемент на оформяне на стила са луничките, намиращи се на тавана в хола и спалнята. Включени вечерно време те внасят романтична нотка в чисто мъжкия интериор.Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, Формула 1, Ferrari

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg