фирми продукти
представяме
работа
 
Roca представя тенденциите в културата на банята за 2007 г.

В момента светът на дизайна непрекъснато се революционализира и конкуренцията все повече се изостря. Най-важното нещо за една компания е да отговори на изискванията на клиентите за функционалност, технологичност и уважение към околната среда. Рока Груп отвори нов Център за дизайн в Барселона. Начинанието включва и създаването на Лаборатория за иновации, ориентирана към мултикултурно и мултидисциплинарно изследване на дизайнерските тенденции в различните области, с цел да се приложат при бъдещите поколения продукти на Рока Груп.


Рока България АД предлага три марки: Roca, Fayans и Laufen. Част от продукцията се изнася в чужбина, но основната част е предназначена за българския пазар, където компанията заема лидерското място.


Целта е да се създадат дизайнерски решения, които не само да предлагат естетически и съвременни виждания по отношение на формите, стиловете и модата, но които да пресъздадат изначалната, съществена концепция за подобряване качеството на живот.


frontalisFrontalis от Белен и Рафаел Монео
Двамата архитекти описват работата по дизайна на Frontalis като носталгично пътешествие към естетичните форми от тяхното детство, когато функционалността на уредите в банята изключително се е ценяла. Тяхната работа е реакция срещу съвременната тенденция за минимализиране на формите и завръщане към изцяло функционалната същност на продуктите от санитарен порцелан. Дизайнерската концепция цели да постигне сливане между керамичните елементи и стената, а вдъхновението идва от различните аксесоари от миналото – закачалката и сапуниерата. Всички компоненти напомнят форми, взети от природата и поставени в друг контекст, елементите са интегрирани в хармонична цялост.


elementElement от Дейвид Чипърфийлд
Дизайнерът се е ръководил от два основни принципа – радикално решение и абсолютна свобода. Резултатът е модерен и изискан дизайн за хора с новаторски дух, за които Element е естествен израз на индивидуалната им философия.


Концепцията Element е създадена чрез разработката на една единствена геометрична форма – призмата, която е поставена в основата на всички компоненти и на интериора като неделима цялост. Различните уреди и аксесоари са производни на първичната форма, на базата на която е разработен всеки един от тях. Модулите изглеждат с нестандартно масивни размери, но същевременно са изключително семпли, което ги отличава от традиционните мебели за баня. Линията се допълва от вана, душ-кабина и смесителни батерии, издържани в същия уникален дизайн.


hallHall от Рамон Бенедито
Най-новата творба на един от най- успешните дизайнери на Рока, Рамон Бенедито (автор и на колекцията Happening) е резултат от неговия стремеж да постигне единение между ограниченото пространство и идеята за минималистични форми. Аранжирането на паралелни линии и семплите геометрични форми са отличителната черта на проекта, в който всеки един отделен детайл допълва цялостната визия.


Серията Hall разграфява малкото пространство във функционални кътове и го преподрежда. Продуктите са кроени по общ стандарт и в логическа последователност, а геометричните им форми пасват една в друга. Така пространството е максимално оптимизирано, но същевременно изглежда феерично и по детски закачливо. Серията е ориентирана към младия потребител, обитаващ малки, но строго индивидуални и стилни помещения, които издават високи критерии и претенциозен вкус.


Най-новите технологии при смесителните батерии на Roca
За разработката на смесителни батерии в Центъра за дизайн на Roca се използва усъвършенствано и мощно CAD/CAM оборудване: съвременни компютърни приложения, които улесняват творческия процес. Резултатът са продукти, които печелят награди, получават висока оценка и международно признание.


kendoKendo
Основната нишка в дизайна на серията Kendo са полегатите форми и силно изразената модуларност на компонентите. Леко наклонените цилиндрични кранове са във визуална хармония с отклоняващия се чучур и спомагат за балансираността между отделните компоненти.


touchTouch
Серията Touch покрива едновременно очакванията за функционалност, отличителност и висок статут, с намерението да придаде посланието за "дизайн от висока класа". Touch е същественост, геометрия и изчистеност.


Fayans – представя българската баня за 2007


vegaНово поколение Vega от Антонио Було
Колекцията е ориентирана изцяло към българския потребител: начина му на живот, естетическите му предпочитания, разбиранията и нуждите му. Серията е обогатена с ново и свежо обзавеждане, вана и хидромасажна колона.


be-freeB-free от швейцарския дизайнер Петер Вирц
Носи в дизайнерската си концепция усещането за свобода. Нестандартните форми отразяват действителността през погледа на въображението, което променя естествените форми и придава смисъл и функционалност на предметите. Елипсовидната форма на умивалниците и трапецът, въплътен в тоалетното казанче показват как всяка форма може да бъде поставена в различен контекст и да се превърне в дизайн.


terma-novaТеrma Nova
Това е обзавеждане за баня, което привлича с гладките и обли повърхности, напомнящи на изящни произведения на изкуството, които като че ли са органично свързани със заобикалящата ги среда. Terma Nova превръща личното пространство в обител, в съпреживяване на уютността, в желание да се връщаш отново и отново, за да усетиш приятния привкус на дома. Серията е символичен мост между познатата вече линия Terma на Fayans и стремежа на марката към модерност, пресъздадена в новаторския облик на Terma Nova.


comboCombo
Колекция, разработена за работещите хора със забързан живот, чийто приоритет е бързото вземане на решения. Така те могат да отскочат в обедната почивка и да вземат своята "баня в кутия". Концепцията е наложена, за да предложи най-доброто, компактно и бързо решение за всеки дом. В кутията на Combo ще откриете точния отговор за Вашите конкретни нужди – тоалетно казанче, тоалетна чиния и умивалник, стенна тоалетна чиния с вградена система, или умивалник за вграждане. Можете да разчитате на бърза доставка, удобен транспорт и лесен монтаж.


welnessWellness
Разкрива пълната хармония на взаимно пасващите си компоненти. Предложението на Fayans превръща банята в пространство със собствен дух и интериор, което носи специфичната идентичност на отпускане, презареждане и позитивизъм. В предложението присъстват новите за марката душ кабини – за по-динамичните личности, чието време никога не стига; както и вани – за почитателите на пълната релаксация и ценните мигове насаме със себе си.Няма коментари


ключови думи
Roca, Рока, обзавеждане, баня, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg