фирми продукти
представяме
работа
 
Масичка за кафе - табуретка

Направете си сами красива и функционална тапицирана масичка за кафе, която ще можете да използвате и като табуретка. Така получената мебел може да се превърне в акцент на интериора, особено ако подберете за тапицерията материя, имитираща мекотата на велура.

масичка за кафе и табуретка

Техниката на създаване на тапицерията е посредством сплитане на ленти от избраната материя. Тя създава красиви и стилна облицовка за пълнежа, и едновременно с това улеснява тапицирането на мебела.


Какво Ви е необходимо:

* плат за тапицерията в два нюанса (тук е използвана имитация на велур – т.нар. Ultrasuede)
* парче шперплат – с дебелина 2 см. размери 50 х 100 см.
* парче дунапрен (за автомобили или тапицерски) – то трябва да се среже на същите размери като шперплата, а дебелината зависи от Вашето желание
* лепило за тапицерия
* муселин – 75 х 130 см.
* тапицерски телбод
* 4 броя метални тръби за водопровод – с дължина 20 см.
* 8 броя скоби за монтиране на лостове и корнизи


Как да я направите:

1. Срежете парчето шперплат до необходимите размери. Поставете отгоре дунапрена, предварително срязан до същата големина и го залепете за шперплатовата основа с лепилото за тапицерия.

2. Срежете муселиновия плат до необходимите размери и го увийте около дунапрена, така че да покриете горната му част и всички страни. Захванете плата откъм долната страна на шперплата с телбода.

3.Що се отнася до тапицерията,  ще трябва да изрежете от избраната материя лента с ширина 10 см. (или колкото е дебелината на дунапрена), с която да облицовате цялата периферия на дунапреновото парче. Зашийте двата края на лентата и я поставете върху дунапрена.

4. За основната част на тапицерията са Ви необходими ленти от двата нюанса, всяка с ширина 10 см. и дължина 110 см. - 3 броя от по-тъмния нюанс и 2 броя от по-светлия. Редувайки двата нюанса, поставете лентите по дължината на почти готовата масичка, като ги подредите в права линия една до друга. Втъкнете краищата им под страничната лента, която вече сте поставили и ги захванете с телбода от долната страна на шперплатовата основа.

масичка за кафе и табуретка5. Срежете от материята 10 ленти с ширина 10 см. и дължина 56 см. - 6 броя от по-светлия нюанс и 4 броя от по-тъмния. Започнете с лента е по-тъмен нюанс и захванете единия й край към долната част на основата с телбод. Издърпайте лентата нагоре, над страничната ивица, и започнете да я вплитате между хоризонталните ленти, които вече са поставени. Когато сте готови, захванете и другия край на лентата с телбод. Повторете процедурата и с останалите ленти, като редувате двата нюанса, докато тапицирате цялата масичка.

6. За крачета на масичката използвайте 4 броя тръби за водопровод, всяка с дължина 20 см. (или по Ваше желание). Монтирайте всяко краче към основата на масичката посредством скоби за лостове. В другия край на всяка тръба поставете по още една скоба, за да стои масичката стабилно на пода. Ако пък искате да постигнете по-традиционен вид, монтирайте не метални, а дървени крачета.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
табуретка, масичка за кафе, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg