фирми продукти
представяме
работа
 
Звездно небе в детската стая

таван

Луминесцентни бои.
Този "рисуван" метод е най-простият, икономичен вариант. Неговата същност е следната - върху обтегнато тъмно платно с луминeсцентна безцветна боя се нанася звездна композиция. Денем това е най-обикновен таван, а нощем при специално осветление се превръща в звездно небе.

таван

Метод с оптични влакна
За да се получи ефект на "блещукащи звезди", се изисква допълнително оборудване и специален монтаж. Използва се светлинен генератор с въртящ се светлинен филтър и оптичен кабел. Между тавана и опънатия плат се закрепва фурние или фазер, върху които се възпроизвежда избраната част от звездното небе. Можете да изразите точно някое съзвездие или да "разхвърляте" двойка или тройка известни съзвездия. Въртящият се светлинен филтър създава ефект на "блещукащи звезди".
Стандартният светлинен филтър има 4 цвята, но има възможност и за повече.


Може да не се използва фазерна основа, като крайщата на оптичния кабел се извеждат направо в тавана, в който се пробиват миниатюрни отворчета. В зависимост от желаната яркост на звездите се определя количеството нишки в оптичното влакно, насочени в една точка, а устройството на светлинния генератор създава ефекта на трептенето. На дневна светлина такъв таван изглежда малко странен. Затова най-добре е да се използва тип кадифе, което скрива крайщата на нишките.


таванА за да се получи "звездовалеж", оптичните влакна се изтеглят от плата с 10-15 см. Огледалната лакирана повърхност от тъмно син винил още повече засилва впечатлението от светещите оптични нишки.


Светодиоди
Приложението на светодиодите и програмируем блок дава възможност за по-пълно доближаване до идеята за звездно небе. Това е LED технологията. Специалистите смятат, че само след 10-15 години LED технологиите ще завземат до 50% от световния пазар за светотехника. С помощта програмируемия блок за управление може да постигнете не само "блещукащо небе", но и последователно или хаотично излъчване (проблясване) на съзвездията, ефекта на северното сияние, на падащи комети и т.н. в зависимост от въведените в блока програми.

таван

Осветлителни панели. 
Те са изградени от пенополиуретанова матрица, в която са интегрирани два токопроводни слоя. Всеки отрязък от панела може да се използва като пълноценен архитектурен елемент, например, може да се сглоби от тях преградна стена или да се оформи арка.


В нашия случай панелите се закрепват с винтове или се залепват за тавана. Те лесно се съединяват, като позволяват да се свържат проводниците (с напрежение 12V). Където и да поставите лампичка, тя ще свети. Диаметърът на лампичките е 3 мм, височината 8 мм. Те пречупват светлината и придават на звездите обем, подчертавайки приказния вид на тавана. Съзвездията в този случай са създадени от лампичките, а останалите ефекти ("млечен път", "падаща звезда", "северно сияние") от жичките на напречното осветление. Осветителните панели могат да се оцветят във всякакви цветове, да се облепват със самозалепващи се прозрачни повърхности, за да се впишат максимално в интериора.


По материали на Napravisam.bg.Няма коментари


ключови думи
звездно небе, детска стая, оптични влакна, светодиоди, LED технология, осветителни панели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg