фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни подложки от канап

Ако разполагате с малко време и искате да помайсторите нещо за своя дом, ето Ви една идея – направете си лесни и евтини подложки за масата от обикновен канап. Възможностите тук са много – и като размери и като цветове. Подложките можете да използвате за чашите с напитки или да ги оформите с по-големи размери, за да поставяте върху тях съдове с горещи ястия или пък чайника с вода.

                                         подложки за масата


Какво ще Ви е необходимо:

* канап или дебела памучна връв
* лепило
* гофриран картон
* карфици
* четка
* по желание: акрилна боя


Как да ги направите:

1.  Добре е преди да започнете работа да поставите предпазни ръкавици, за да не се изцапате с лепило, докато работите. Изберете подходящ шаблон, за да очертаете кръг с желания диаметър – този шаблон може да бъде купичка, чаша, ваза или друг предмет. Използвайте го, за да очертаете кръгчета с избраните размери върху парче гофриран картон. Тук диаметърът е 10 см.

2. Срежете крайчето на канапа под ъгъл 45 градуса и го потопете в малко лепило. Започнете да навивате канапа около крайчето и забодете с карфица. Нанесете отгоре лепило с помощта на четката. Продължете да навивате плътно шнурчето, оформяйки кръгче, като от време на време захващате с карфица и нанасяте отгоре лепило. Докато работите се ориентирайте по начертаното върху картона кръгче.

3. Когато достигнете желания диаметър, срежете канапа, захванете с карфица, нанесете лепилото и го оставете да изсъхне за няколко часа. Когато подложките са готови по желание можете да нанесете желания цвят акрилна боя от двете им страни.

подложки за масата

Източник: marthastewart.comНяма коментари


ключови думи
канап, подложки, маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg