фирми продукти
представяме
работа
 
Да поставим декоративни плочки в кухнята

Всеки, който е решил да направи сам ремонт в кухнята, се е сблъсквал с проблема около плочките и поставянето им. Важно условие е стената да идеално равна понеже всяка неравност ще се забелязва поради специфичното осветление в кухнята.


За по-добър контакт с теракола стената се намазва контактен грунд.


kuhniaplochki2.jpgСлед като грундът изсъхне напълно, стената се измазва с теракол флекс, за да се получи здрава основа за поставянето на плочките. Ако кабелът на абсорбатора минава през стената, предварително направете улей за него и не забравяйте да оставите няколко сантиметра от кабела отгоре. Така по-лесно ще свалите абсорбатора в случай на ремонт.


kuhniaplochki9.jpgПреди да залепите плочките трябва подложите мастар или абсолютно равна дъска под първият ред плочки и за да сте напълно сигурни,че е равно използвайте нивелир.


Измерете предварително големината на плочките така, че да завършват с цяла плочка.


kuhniaplochki9.jpgНанесете тънко теракола и го разстелете с гребен, след което можете да започнете с поставянето на плочките. Периодично изравнявайте плочките.


kuhniaplochki11.jpgСлед като наредите плочките, изчакайте около 3-4 часа и ги забършете много внимателно с влажен парцал, за да ги почистите по-лесно.


kuhniaplochki13.jpgНай-рано 24 часа след лепенето на плочките и след почистването им, вече можете да ги фугирате. Материалът се нанася с гумена шпакла с леки кръгови движения почти без натиск. Малко след това се почиства с влажен парцал.


kuhniaplochki15.jpgИ това е крайният резултат. Успех на всички домашни майстори.


По материали на Napravisam.bg.Няма коментари


ключови думи
декоративни плочки, плочки, кухня, ремонт, теракол

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg