фирми продукти
представяме
работа
 
Кабинет вкъщи - организация на работното място

kabinet1.jpgМного хора смятат за неправилно да допускат работата си вкъщи, но обстоятелствата налагат друго. Тук имаме голяма спалня окачена на стоманени въжета, тя стои над работния кабинет. От спалнята той не се вижда и не ни напомня за работа. Такова решение е възможно само в помещения с високи тавани.


kabinet2.jpgВизуално може да разтоварим тясното работно място, като използваме в него предмети с олекотена конструкция: лампи върху тънки стойки, стол от тесни пръчици, мрежесто кошче. Основното осветление тук е изкуствено.


kabinet4.jpgОт едната страна всички мебели са закрепени върху релси, монтирани в стената. Леглото може да се вкарва под масата, но не може свободно да се мести из стаята. Такива мебели навремето са измислени за корабните каюти, а сега с успех се използват и вкъщи.


kabinet5.jpgВ стая с 16 кв.м. на работното място е отделен скромен ъгъл, който се образува зад елипсовидната колона в стената. Тя е снабдена с шумоизолация, тъй като зад нея се намира душа. Плотът и рафтовете опасват издатината и изцяло заемат нишата, те са по поръчка и са от красив и здрав чамов материал. Цветът му хармонира с ореховия паркет.


kabinet6.jpgОтношението ни към работата се формира още в детството. Важно е да формираме позитивно отношение на детето към учението - неговата първа работа. Една от рецептите е да се направи плавен преход от детските игри към ученето. Не трябва да се махат от чина играчките, а и бюрото е най-добре да се постави до прозореца, работата до такъв прозорец ще достави радост на детето.


kabinet8.jpgНай-елементарният вариант за кът за почивка и работа в една стая е те да се разделят. Например от преграда с витраж. По периметъра на работната зона се простира вълнообразен плот, който в ъгъла преминава в компютърна маса. Откритите рафтове, намиращи се на стената с витража и диагонално нареденият паркет - зрително разширяват пространството.


kabinet9.jpgАко използваме рядко работната маса, тогава може да прибегнем до тази приставка. Красотата на този чуден предмет е в това, че работната повърхност възниква само при нужда. В дадения случай в маса се превръща лицевата стена на шкафа. Всичко ни е под ръка и всичко си е на мястото. Единствения недостатък, е че преди и след работа трябва да освобождаваме плота.


kabinet11.jpgКабинет в шкафа. Може да наречете, както искате това работно място, което се скрива зад вратичките на стенния шкаф. Ако не се отварят докрай, се образува параван, зад който можете да се скриете в уединение. Такъв кабинет може да се подреди във всяко помещение, даже и в коридора. Той е скрит в шкафа, докато не се хванете за работа. Тогава отваряте вратите и зад тях се намира всичко необходимо.


kabinet13.jpgПодреждане на кабинет под стълбата е един от вариантите за рационално използване на неизползваните места. Ширината на работната маса, височината и дълбочината на рафтовете над нея ще зависи от параметрите на стълбата: от нейната стръмнина, дължината и височината на стъпалата. Кабинет под стълбата може да се подреди не само когато няма за него друго място, но и когато не ви се иска да поставите компютър в стая която вече е обзаведена.


kabinet14.jpgАко сте притежател на широки подпозоръчни первази, не забравяйте, че още преди век те са се използвали като работни маси. Нищо не пречи и сега да седнете до прозореца и да се заемете с някаква работа. Особено ако не се налага да се занимавате постоянно, а от време на време.


kabinet19.jpgТази конструкция на колелца е компактен мобилен кабинет в който влизат: двоен параван стелаж, компютърно бюро и поставка за компютърни аксесоари. При затваряне на вратичките всичко, включително и монитора остава във вертикално стоящия куфар.


По материали на Napravisam.bg.21 юли 2008 14:23 | предложенията са супер
От: Светла Матева
издеята на кабинет 8 е направо чудесна. тъкмо започваме ремонт на нашия хол, и се чудехме как да пренаместим мебелировката. Много благодаря за креативната идея :-)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кабинет, организация, работно място, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg