фирми продукти
представяме
работа
 
Цветове, създаващи уют в дома

Цветовете влияят върху емоционалната и физическата нагласа, неприемането или предпочитането на дадена обстановка. Средата може да действа стимулиращо, уравновесяващо или успокояващо, в зависимост от цветовете, които преобладават в нея.


На всеки от нас се е случвало, пристъпвайки в нечий дом за първи път, да остане очарован и да поиска този дом тутакси да стане негов или пък да попадне в обстановка предизвикваща недоумение и желание час по-скоро да излезе от него. Това е така поради личното ни предпочитание към даден цвят, което е свързано и с чувствата, които поражда той, а именно:


01jylto.jpgЖълто - то прониква в дома като слънчев лъч и пречиства атмосферата. Обстановката в този цвят говори за притежаващия я, че е човек с положително мислене, търсещ уют и топлина.


02cherveno.jpgЧервено. Това е весел, игрив цвят. Присъщо му е вълнуващо, властно и енергично излъчване.


03sinio.jpgСиньо. Цвят на потапяне в усещане на свобода и безграничност. То изразява ведрост, вглъбяване, потребност от свой кът.


04oranjewo.jpgОранжево - създава богатство, земно чувствено усещане, съчетаващо  сигурност с известно безгрижие. Много хора комбинират оранжево и жълто, като тази комбинация изразява лекота.


05zeleno.jpgЗеленото ни връща към "естественото състояние на нещата", изразява търсене на плодотворност и хармония с природата. В дома то предлага спокойствие, щедрост и елегантност.


06violetovo.jpgВиолетово.  Действа като щит и защита. Акцентите в този цвят действат като творчески подтик и дълбоко прозрение. В дома означава демонстрация на сила.


07bananovo.jpgБананово - дарява чувство на свобода и изисканост в дома. Вдъхновява обитателя за придобиване на богатство и съприкосновение с красотата.


08bejovo.jpgБежово - в дома той е едновременно пасивен и ярък цвят, богат и пищен, елегантен и сдържан.


09rezeda.jpgРезедата носи топлота и свежест, омиротворява и обновява. Този цвят е успокояващ и стимулиращ, чист и топъл, сгрява с усещането за безопасност.


10tiurkoazeno.jpgТюркоазеното предполага временно спокойствие и изразява необходимост от промяна на ценностите. Домът, в който присъства този цвят, е открит за нови идеи.


11liulqkovo.jpgЛюляково - дарява чувство за спокойствие, романтика, идеализъм и тишина.


12indigo.jpgИндиго - обстановка в този цвят отразява потребност от отмора на духа.


13praskoveno.jpgПрасковено - може да внуши чуството на гордост, но не на надменност. В този дом с преобладаващ прасковен цвят откриваме топлота и искряща жизненост.


14maslineno.jpgМаслинено - изразява потребност от абсолютна сигурност.


15ciklameno.jpgЦикламено - то е знак за творческа фантазия и разкрива потребността от удобства, дори разкош.


17kafqvo.jpgКафяво означава чувственост, любов към земните радости. Говори за материална стабилност, като в същото време излъчва неутралност, присъща и на природата.


18sivo.jpgСиво - в дома той е неутрален, ненатрапчив и изискан тон. Този мек цвят черпи и обогатява енергията на намиращите се в близост цветни акценти.


19bqlo.jpgБялото освежава и разведряява. Той е неутрален цвят, отразяващ и разсейващ цветните акценти в съседство. Именно него трябва да използваме, ако искаме да се почувстваме свободни и магнетични, бодри и свежи. Този цвят осигурява защита, като отразява насочената към дома енергия.


20cherno.jpgЧерно - в дома то внушава лека хладина, пустота, но и чувственост. Той е поглащащ неутрален цвят, който улавя излъчванията на близките цветни акценти.


По материали на Napravisam.bgНяма коментари


ключови думи
цветове, уют, обзавеждане, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg