фирми продукти
представяме
работа
 
10 правила при обзавеждане на детската стая

Интериорът в детската стая играе наистина огромна роля за детето. От това колко е удобна, комфортна и е приятно да се стои в нея, зависят желанието му за учене, интересите му и развитието на навиците и таланта му. Трябва да знете, че детската стая играе в живота на вашето дете същата роля както целия дом във вашия живот. Тя му служи за спалня, гостна, за игра, а когато е ученик и за място за учене. Детската стая е длъжна да съчетае в себе си най - добрите условия за учене почивка и сън.


При оформянето на интериора на детската стая се налага на взимаме решение за друг човек, пак макар и малък. Така че е почти невъзможно да избегнете грешките. Но за да избегнете най-явните, прочетете някой препоръки и грешки, които възрастните допускат.


1det.jpg1. Безопасност.
Никакви остри и стърчащи детайли, в които детето може да се удари или набоде. Мебелите трябва да бъдат екологични, най-добре дървени.


2. Спокойни тонове.
Вкъщи детето почива от активния живот в детската градина или училище, затова стаята му трябва да има такава атмосфера, че тя да го успокой и да овладее неговата нестихваща енергия. Психолозите съветват да се използват топли и светли цветове в нюанси на жълтото, розовото и бледо синьо. Ярките, червени и виолетови отенъци най-добре да се избягват.


3. Достъпност.
Ако искате вашето дете да бъде самостоятелно,  се постарайте така да поставите предметите в неговата стая, че то да има достъп до всичко.


4. Детските рисунки закачете във вашата спалня.
Детските рисунки по стените в детската стая радват много родителите, но не и децата. Те имат нужда да се учат от нещо и да виждат нещо ново. Ограничаването на изображенията, които виждат децата всеки ден не спомага за тяхното развитие.


2det.jpg5. Купуване на голямо количество вещи и играчки.
Когато изобилието достигне критичната си точка, то се трeвръща в хаос. Живеейки в атмосфера на хаос, детето може да се чувства зле и даже да развие невроза.


6. Ревностно пазене на вещите.
След като сте се постарали да обзаведете детската стая и да създадете подходяща атмосфера, пригответе се да понесете факта, че видът на мебелите скоро няма да е същият. Децата обичат да играят и техните реакции са спонтанни. Те трябва да се чувстват, като в своя стая, а не като в музей и да се боят за всяка вещ.


7. Не поставяйте странни предмети в детската стая.
Често заради икономия на място възрастните оставят в детската стая  дъски за гладене, шевни машини и даже хладилници. По този начин детската стая става като склад. На нито едно дете това не би му харесало.


8. Не отделяйте за детето най-малката стая.
Ако условията на живот ви го позволяват, най добре пратете детето в по-голяма стая. Това ще ви избави от много проблеми в бъдеще. Защото детската стая за детето е място за игра, за учене, за почивка, за гости и т.н.


9. Опит в стаята да детето да сбъднат всичките свои несбъднати мечти.
Какъвто и да е вашия детски опит не го натрапвайте на детето. Всяко дете има свои собствени желания. И вие трябва да се съобразявате с тях.


10. Сляпо следване на статии и книги.
Детето не е експериментален проект, върху който може да използвате готови формули и шаблони. То е личност с индивидуални черти и емоции. И затова, за да създадете идеалния детски интериор, е полезно да изучавате своето дете.


По материали на Napravisam.bg.Няма коментари


ключови думи
интериор, детска стая, безопазност, спокойни тонове, достъпност, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg