фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни хармонии за декорацията на детската стая

Украсяването на детската стая трябва да е съобразено с възрастовите особености на детето и неговите цветови предпочитания. Подбирането на подходяща цветова схема ще създаде уют и комфорт за вашето дете. Ето няколко комбинации, които биха могли да ви помогнат при избиране на цветовите съчетания за детската стая:


Тъмно синьо и снежно бяло.
Тази цветова схема представя баланс на наситени и дълбоки тонове с чисто бяло, което придава бодрост и свежест на обстановката в стаята. Двата цвята, които са подбрани за стените – синьо и зелено, са много добра комбинация. Те се намират в цветна хармония, което е от изключителна важност при декорирането. Двата цвята са отделени от красив бял корниз. Наситеният тъмносин цвят на стените действа като фон за белите мебели, които изпъкват, разведряват обстановката и създават усещане за пространство. Поставянето на етажерка е много добро допълнение за детската стая. Тя трябва да бъде много добре закрепена за стената, за да не представлява потенциална опасност за вашето дете. Можете да съхранявате всичко на нея – книги, играчки и др.


bordo.jpg Черно, бяло и бордо.
Бордото, бялото и черното определено са нетрадиционна комбинация за обзавеждане за детска стая. Бордото коренно променя обикновените шкафове, етажерки и библиотечки, които много добре си кореспондират с корниза на стената. Боядисаните в бордо, мебели поставят акцент в стаята, а оригиналността се засилва и от множеството закачалки по корниза. Те предоставят допълнително пространство за закачане на шапки, играчки и други предмети, които не трябва да са тежки или да имат остри ръбове, за да не наранят детето, ако случайно паднат.


Универсалното зелено.
Пастелно зеленото е великолепен избор за детската стая, като позволява най-различни вариации и придаване на уникалност на обстановката в детската стая.


greenboy.jpgВ първия случай дори и един второстепенен предмет като самолетна перка може да бъде повод за много оригинални идеи за обзавеждане на детската стая. Каретата по възглавниците и кувертюрите подсказват цветната схема и пасват на пилотската тематика. Този пример е идеален за обзавеждане на детска стая за момче.


green girl.jpgВторият пример показва как може зеленото да хармонира с розовото и флоралните мотиви – подходящо е за стая на момиче.


4erno.jpgМястото на черното.
Повечето от нас смятат, че черно детско креватче е последното нещо, което ще поставят в детската стая. Но то би се вписало идеално в комбинация със златисти и бели цветове. Интериорът може да се разнообрази, като стените се украсят с някакви шарки, което ще придаде пространство на стаята.


white1.jpgБелите стени.
Имате бели стени? Те могат да се превърнат в преимущество. В такива случаи белите стени служат като фон, на който изпъкват други елементи. Като на снимката, където акцентът е поставен върху възглавниците. Стените са разнообразени с нежни фризове с птички и клонки във горния ъгъл на всяка стена.


sea1.jpgПясък и море.
Пренесете усещането за морето и слънчевите дни в детската стая, като използвате морско синьо, жълти и нежни бели тонове. Палитрата от пастелни меки  тонове се съчетава много добре с творческите решения на стените и мебелите.


Независимо каква цветова гама изберете за декорацията на детската стая, не забравяйте, че трябва да се съобразите и с цветовите предпочитания на вашето дете.Няма коментари


ключови думи
цветни хармонии, цветови схеми, детска стая, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg